pátek 4. července 2014

Borůvky

Krásný pátek, mí milí čtenáři a čtenářky!

Dnes bych se s vámi chtěla podělit o trochu lesního ticha, ptačího zpěvu, o stíny a sluneční obrazce mezi stromy, o svou 'modrou' náladu posledních dnů.

Jakmile mám trochu volného času, 'utíkám' do lesa. Les nám totiž v těchto dnech nabízí krásný, voňavý a blahodárný dar... modré kuličky, které moc ráda sbírám už od dětství. Borůvkami se to v lesích jen modrá!























Chodíte taky na borůvky? Máte je rády/i?


U mě se brzy můžete těšit na další 'borůvkový' příspěvek,
prozatím mávám z Vysočiny,
honem něco rychlého uvařit
a
hurá
zpátky do lesa!
:))


Krásný den!


Veronika


8 komentářů:

  1. Krásný pátek Verunko, borůvkyy máme moc rádi, takový borůvkový koláč s drobenkou - mňam, ale se sbíráním je to trochu horší, když jsem byla malá, maminka nás vždycky na dovolené nutila chodit do lesa na borůvky, a my včetně táty "strašně trpěli " a různě se ulejvali :-). Dneska na dovolené v jižních Čechách, tak jednou, dvakrát vyrazíme, a pak cestou domů většinou kupujeme u dětí, které je u silnice prodávají.
    Jinak máte krásnou holčičku!!! Já mám dvě, ale už dospělé.
    Jo, a také musím poděkovat, díky Vám jsem zjistila, že to co nám na zahradě roste a má to chutné plody, je muchovník!
    Přeji krásné léto Jana V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, moc děkuji za zastavení se a milý komentář. Jsem ráda, že jste díky blogu zjistila, že máte na zahradě lahodné ovoce muchovníku. My si na sladké kuličky budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat. Ale až přijde jejich čas, bude to snad stát za to, jelikož jsme vysadili hned 15 keříků.:)
      I Vám krásné léto, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Nááádherné fotky :) líbí se mi hlavní téma, ladí to s mým jménem. Babička akorát vedle vyrábí borůvkovou bublaninu :D tolik náhod..

    http://berrytheblue.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Borůvková Theresko, díky za Tvá hezká slůvka!;) Bublaniny od babiček bývají ty nej, jsme právě také u maminky/babičky a z trouby se za chvíli začne linout vůně třešňového koláče...:) Přeji krásný víkend, Veronika.

      Vymazat
  3. Borůvky u nás letos nějak tím teplem zaschly,ale aspoň se dají koupit...těším se na další borůvkování...Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko, to je dobře, že i když ve vašich lesích letos borůvky nejsou, můžete si je koupit na trhu. Léto bez borůvek, to není úplně ono, že?;) Hezký večer, Veronika. :)

      Vymazat
  4. Pěkný den, Veroniko. Moc hezký blog !!!
    Borůvky mám ráda, bohužel v našem místě jich moc neroste anebo jsou malé.
    Přeji pěkný den na Vysočinu :-)
    Dana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Dano, děkuji za návštěvu a milá slova! Já si zdejších borůvek tuze vážím, poněvadž vím, že nerostou v každém lese... Také přeji pěkný den a mávám z Vysočiny... Veronika :)

      Vymazat