sobota 3. května 2014

Nordic Day Wishlist

Je příjemné občas se oddat snění a popřemýšlet o tom, co bychom si přáli, čím by nám naši milí mohli udělat radost (třeba k nadcházejícím narozeninám:)), jaký polštářek by se nám ještě hodil na pohovku a s jakým svícínkem nebo svíčkou by mu to u nás slušelo... Však to, milé blogerky, jistě znáte, možná si taky tu a tam říkáte, vždyť jsem ušetřila 'tamhle', nekouřím, neutrácím za to a ono, jako moje sousedka, kamarádka, žena šéfa mého muže atd.:) a tudíž si můžu dopřát nějaký ten nový doplněk do ložnice, pracovny, obýváku. Barevného povlečení máte dost a přestože jste za každý set zaplatili nemálo peněz, teď přemýšlíte, zda by se nehodilo mamince nebo tetě. Já jsem na tom podobně, jen s tím povlečením je to u nás složitější, neboť nevím o nikom, kdo stejně jako my sdílí peřinu 200x220... :)) 
 
Tvoření tzv. wishlistů je celkem příjemná věc(tedy aspoň pro mě)a je to myslím svým způsobem i dobrá terapie za předpokladu, že hned nemusíte mít bezpodmínečně všechny ty vysněné kousky, ale radost vám udělá třeba i malý svícínek, stylový zápisník, nebo voňavé mýdlo. V ideálním případě váš wishlist může posloužit jako inspirace pro ty, kteří by vás rádi potěšili, ale nejsou si úplně jistí, čím vám udělat radost. 
 
Já jsem si dnes vytvořila wishlist nejkrásnějších designových kousků z mého oblíbeného e-shopu Nordic day.
 
 
1. Do třetice české svíčky Meadows - tentokrát s vůní růží v originálním obalu z ručně foukaného skla krásné jemně růžové barvy.
2. Povlak na polštářek se vzorem stromečku, který je stěžejním motivem švédské značky Fine little day. V ložnici mám stejný v šedé barvě a strašně se mi líbí, navíc je vyroben z opravdu pevné bavlny. Tyhle polštářky budou určitě dlouho dělat parádu, jak v ložnici, na pohovce, tak třeba i u Amálky v pokojíčku!
 3. Povlečení na dvojpostel s motivem vlka od By Nord. Co k tomu dodat, snad jen to, že místo vlka, který v rozměrech na naši peřinu zrovna nebyl, máme doma jelena. Povlečení je nádherné a jeden set je přeci málo, ne? ;)
4. Elegantní skleněný svícínek od Tinekhome ze silnějšího průhledného skla v růžové barvě s plastickým vroubkovaným vzorem. Jedna z těch milých malých radostí.
5. Přikrývka z nejjemnější přírodní bavlny se symbolem kříže - to jsem sama zvědavá, jestli se někdy zachumlám do téhle nádherné deky od Piy Wallén.
6. V duchu už píši těmihle tužkami od dánské společnosti Design Letters s typografií od světového designera a architekta Arneho Jacobsena. Ty zřejmě nebudou chybět v příštím balíčku z Nordic day.
7. Pro všechno s typografickými motivy mám poslední dobou slabost. Zápisník od Design Letters je nej!
8. Na náhradní peřinu, která slouží nám, nebo našim 'hostům nocležníkům', jsem vybrala krásné povlečení Half Moon od firm LIVING vyrobené z organické bavlny.
 
 
9. Až nebude venku zeleno - Luxusní polštář s barevným motivem louky vyplněný kachním peřím od By Nord.
10. Povlak na polštář od Fine little day s decentním motivem jehličí od švédské designérky Elisabeth Dunker by se mi hodil nejen na Vánoce.
11. Netradiční kožešina - originální sedák od Bloomingville z islandské rasy dlouhosrstých ovcí by perfektně slušel legendární VITRA židli. Tak snad do budoucí pracovny.
12. Originální keramická váza v designu papírového pytlíku od Bloomingville prostě nemá chybu a mám na ni políčeno už dlouho.
13. Mám moc ráda originální a přitom praktické doplňky do kuchyně. Tahle designová konvička na mléko taktéž od Bloomingville je perfektní. 
14. a 15. Tekuté mýdlo na ruce a sprchový krém od francouzské kosmetické značky Compagnie de Provence. Aromatická vůně anýzu je skloubená se smyslnou vůní pačuli. MUST HAVES!
 
 
Na závěr by mě zajímalo, co vy a wishlisty? Tvoříte si je na PC, lepíte, připínáte na nástěnky nebo si je jen tak sníte?:)
 
 
 
 
Přeji Vám krásnou neděli a nezapomeňte snít, něco si přát, anebo naopak někomu druhému udělat radost.
 
 
 
Veronika
 


6 komentářů:

  1. Dobrý den, Veroniko.....Kráááásný blog:-))
    Ráda na blogy nakukuji a málo píšu komentáře....Ale dnes jsem musela...Jsem vdaná 28 let a spíme pod jednou velkou peřinou:-)I já neznám nikoho...většina známých když to slyší, kroutí hlavou...
    Mějte se krásně..
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den Hano, moc děkuji za Vaši návštěvu a milý komentář. Musela jsem se nad ním pousmát, velká peřina - toť velké téma, že? Ve svém okolí to mám stejně jako Vy, taky nechápou... Naopak v Anglii, kde jsem pár let žila, by nepochopili, proč mít každý peřinu svou, když přece patří k sobě...:) Co naplat, jiný kraj, jiný mrav. Přeji hezké májové dny a jste u mě vítána, Veronika. :)

      Vymazat
  2. My spoločnú perinu mať nemôžeme, vyskúšali sme si to na dovolenke, ale moc sa nám to nepáčilo. Ja mám totiž zvyk sa do periny zamotať a priateľ potom v noci mrzol a musel si vystačiť len s kúskom periny :D Ale niekedy to bolo aj naopak a musela som mrznúť ja, takže... :) Inak proti spoločnej perine nič nemám, ale musíme byť obaja pri vedomí :D

    A stromčekový vankúš, či perinu s vlkom by som tiež brala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím a děkuji za první slovenský komentář.:) S tou společnou peřinou se to má i u nás někdy podobně... Hlavně od té chvíle, co jsme si domů přinesli růžový uzlíček jménem Amálka a spíme pod jednou přikrývkou všichni tři. To si pak můj muž někdy do ložnice nese peřinu náhradní, aby se aspoň trochu zahřál... :D Krásné dny na Slovensko, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Verčo tvůj wishlist vypadá báječně a musím se přiznat,že i já mám několik položek pěkně uložených a postupně si plním své sny a přání.Naposledy mě muž překvapil hodinkami TRIWA.Přeji at se ti sny stanou skutečností!Jsou to nádherné kousky.Zdraví Adéla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adélko, už jsem nové hodinky u Tebe na blogu okoukla, jsou krásné, nádherný dárek od manžela! Hned mi Tvůj příspěvek připomněl, že hodinky potřebuji též a stále jsem si ještě nic nevybrala za porod naší holčičky.;) Tak třeba nakonec na hodinky taky dojde...

      Vymazat