neděle 18. května 2014

Když Máli sní a mamka mačká spoušť...

Zdravím do dalšího, poněkud ospalého, dne. Nevím, jak jste na tom Vy, ale já bych v počasí posledních dnů klidně jen spala a četla. Jelikož tu ale máme naší Málinku, jež je plná energie, ať je venku hezky nebo krupobití, můžu už si o povalování v posteli s rozečtenou knížkou za bílého dne opravdu tak akorát nechat zdát. Včera jsem tak trochu chtě nechtě strávila s Amálkou dvě hodinky na procházce více méně za neutuchajícího deště a až po návratu domů jsem si uvědomila, jak mi to prospělo nehledě na počasí. O naší holčičce ani nemluvím, ta je jednoznačně tvor 'venkovní' a venku se jí líbí vždycky.
:)
 
V těchto dnech se probírám Amálčinými fotografiemi, abych konečně udělala finální výběr pro její první velké fotoalbum. Od jejího narození jsme jich pořídili stovky, ne-li tisíce, takže je to docela fuška. Jak si tak prohlížím Amálčiny fotky, napadlo mě, že asi žádné jiné období v lidském životě není tak plodné na 'spící' obrázky jako první rok života. My máme spící Amálku zvěčněnou snad 100x a to pokaždé jinak, jiné pyžamko, jiná poloha, jiné místo na spaní, popř. jiná chovající osoba...:)) Je to až legrační, když si pak takhle prohlížíte větší množství fotek, měsíc po měsíci a říkáte si...většinu času v říši snění...jaká to vlastně krása! :)
 
Neodolala jsem a několik 'spících/snících' obrázků jsem pro Vás vybrala...
 
 Málince je jeden den a právě jsme přišli z porodnice...



 Sluníčkujeme kvůli žloutence...



 Amálce je 12 dní a fotí se poprvé u paní fotografky...







 Na fotku s maminkou se probudila... :)



 Snění.



 U babičky v hamace...



 Hrací podložka na malé zdřímnutí taky ujde... :)



A samozřejmě v autě. Není nic lepšího na uspání, než když taťka šlápne na plyn... :)
 
 
Já třeba nemám ani jedinou spící fotku za posledních, no, řekněme 10 let. A co Vy? :)
 
 
 
Krásnou veselou neděli!
 
 
 
Veronika

6 komentářů:

  1. Nádherná " šípková Růženka" ..... Veru, krásné fotky i miminko .... Marki

    OdpovědětVymazat
  2. To je hezké zavzpomínání, Veru!!! U nás teď jsme ve fázi zvěčňování této činnosti, a můj muž už několik spících fotek s naší malou má. Řekla bych, že já takovou mít nebudu - asi bych rušila kompozici :-) :-)
    Docela mě překvapilo, že jste byli z porodnice druhý den doma. Nás pustili třetí den, a to některým přišlo moc brzo. A taky teď "sluníčkujeme" (spíš jen světlujeme) kvůli žloutence. Snad to zabralo...
    Měj se prima! L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, tak přeji krásné zvěčňování a co nejvíce společných fotek. Byla jsi krásná těhulka a teď jsi krásná maminka, tak zapomeň na rušení kompozice. ;) :) Já zrovna moc hezkých společných fotek z Amálčiných prvních týdnů nemám, všude si připadám tak nějak divně, tak teď to spolu doháníme. :) Pa, pa, Veronika.

      Vymazat
  3. Krásné fotky, ty děti jsou tak kouzelné, když spí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, díky! A úplně souhlasím, spící jsou tak sladké jak to jen lze! Naše holčička obzvlášť! ;) :)

      Vymazat