pondělí 5. prosince 2016

Mráz

Hezký Mikulášský večer přeji! 
:) 

Ač je zima mým nejméně oblíbeným ročním obdobím, při dnešní mrazivé procházce s našimi dceruškami jsem si připomněla, že zima může být skoro tak úžasná jako jaro anebo léto, které bezmezně miluji.:)
Jiskřivý mrazivý vzduch a bezvětří mi dělá dobře i teď, po týdnu polehávání, bylinných čajů a křenových obkladů na průduškách. Nebyly jsme sice napoprvé venku nijak dlouho, ale i to stačilo, abych se začala těšit na sníh, často nádherné zimní scenérie a prosluněné mrazivé dny, kdy se po procházkách těšíme domů na čaj anebo ke kamnům u prababičky.
Sice mě pokaždé štve to oblékání sebe i dcer do pěti vrstev,  s sebou kapesníky, čepice, rukavice, šály a zase kapesníky, ale řekla jsem si, že se ven budu těšit a nenechám si další čtyři měsíce kazit sama sebou, protože prostě nemám zimu ráda. Studnice času, který je mi tady s našimi dětmi vyměřen, není bezedná a já si chci proto užít i tu letošní zimu a budu se těšit, že bude pohádková...
:)























































Jak působí zimní období na vás?



Dobrou noc...
:)



Veronika

4 komentáře:

  1. Krasny mrazivy den Veru,ja zimu miluji ☺ale prave tu mrazivou a nejlepe i se slunickem. Ty patlanice taky nemusim ☺ je potreba si na kazdem rocnim obdobi najit to hezke. Uz jen to,ze to poteebuje treba priroda kolem nas ☺ Bara

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, pravda, mrazivé slunečné dny jsou v zimě ty z nejkrásnějších. A ještě když je krajina zapadaná sněhem, že není vidět ani stébélko... Těším se na ladovskou zimu a na to, že si příroda odpočine.:) Přeji báječné mrazivé dny, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Já si nemůžu pomoct, ale zimu jako roční období odmala miluji :) A musím říct, že podzim taky, protože letos byl opravdu nádherný.

    Soutěž o Regenerační set Granátové jablko WELEDA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marti, mně letos podzim doslova protekl mezi prsty, což je škoda, do půli října jsme byli ve Francii a pak nám střídavě nebylo dobře, vlastně až doteď. Ani si vlastně nevzpomínám, jaký že ten podzim byl, ajajaj.:( Tak si zkusím užít letošní zimu.;) Hezký podvečer přeji, Veronika. :)

      Vymazat