pátek 5. prosince 2014

První Amálčino setkání s Mikulášem

Krásného Mikuláše přeji!

Dnes jen v krátkosti a spíš prostřednictvím obrázků...

Dopoledne jsme s Málinkou byly v krásně adventně nazdobené Vymazlené kavárně, kde jsme se setkali spolu s ostatními maminkami, tatínky a hlavně dětmi s Mikulášem a čertem.
Pro Amálku to bylo první setkání a vy se se mnou teď můžete podívat, jak vypadalo. ;) 




Děti si vesele a hlavně halasně hrály, když najednou zavládlo v kavárně neobvyklé ticho. Do dveří vstoupil Mikuláš a čert. Málinku nijak přítomnost dvou nově příchozích, přinejmenším zvláštních bytostí, nijak nevzrušovala, vlastně si nejdřív jejich příchodu vůbec nevšimla a zatímco ostatní děti už seděly u maminek, bezstarostně si dál hrála v domečku v hracím koutku. 
Musela jsem jí po chvilce Mikuláše s čertem sama ukázat, aby je aspoň vzala na vědomí. Ani pak si naše holčička z čerta a Mikuláše nic neděla, dokud jsme však nepřišly přímo k nim a já nezačala s nimi mluvit. Ptali se, zda Amálka zlobí a já na to, že někdy dost. Mikuláš našemu dítěti rozumně vysvětlil, aby se polepšilo, jinak by ho příště mohl čert odnést do pekla. Amálka koukala tak vážně, jak to jen jde a už už měla na krajíčku, když v tom ji dvojice nabídla ovoce a čokoládku. To už Amálka ale skorem brečela a volala 'néci'(rozuměj nechci;)). Tak jsem drobnosti přijala já a čert s Mikulášem poodstoupili dál...
:)))

Další průběh dopoledne v přítomnosti tajemné dvojice by býval mohl proběhnout bez napětí a slziček, kdybych bývala nechtěla mít pro Málinku (nebo pro sebe?:)) její první fotku s Mikulášem. Podat jí protestující do Mikulášovi náruče nebyl dobrý nápad a Amálka dala hlasitě najevo, že děsivý čert anebo mírumilovný Mikuláš je pro ni prašť jako uhoď. 

Cvak, cvak a máme to!
;)





U maminky se už Málinka záhy uklidnila... :)























A jak prožíváte páté prosincové dny u vás?



Pokud i vy někdy zlobíte, tak ať vás dnes čerti neodnesou...
;)



Veronika

2 komentáře:

  1. Juuu, to je krása! To vám závidím. My jsme strávily dopoledne s Emi u doktorky. Ona se teda čertů strašně bojí, ale chtěla jsem jí je ukázat aspoň ve městě. Škoda. Jinak Amálka je nádherná...a jak jí to slušelo. Fotky u stromečku jsou top! L.

    OdpovědětVymazat
  2. No tak to ste to zvládli super ,my sme minulý rok videli v škólke čerta prvý krát ,mali mikuláša bez rodičov dopoludnia a tak ju nemal kto uchlácholiť... a naša Anička mala takú traumu, že ešte aj v noci doslova vrieskala zo sna a týždeň trvalo kým to pomaly začalo ustupovať ,ja som čerta u starších chlapcov v škôlke nikdy nezažila a tak som mala trocha ťažké srdce na pani učiteľky... tak si užívajte krásny advent ,E.

    OdpovědětVymazat