sobota 4. listopadu 2017

Spotřebováno Říjen 2017

Pěkný sobotní večer přeji!
:)

Děti, spící dnes o sedmé a prázdný koš na žehlení mi umožnily dopsat článek o kosmetických produktech, které jsme (do)používali v minulém měsíci. Tentokrát to se složením kosmetiky bylo o poznání veselejší a vlastně tu dnes není nic, co by mě vyloženě zklamalo nebo odradilo od případné další koupě či použití. Bilanci in/out opět vynechávám z prostého důvodu - nákupům se vyhýbám, používáme to, co tu máme a v neposlední řadě před narozením miminka opět redukujeme množství věcí kolem nás a čistíme byt. Tak snad jen pro pořádek, poličky se odlehčily o jedenáct kosmetických produktů. 
:)



Pojďme se tedy na ně podívat důkladněji...














100% Pure Pleťový čistící krém BIO Arganový olej (100 ml). Nádherně voňavý jemný krém vonící jako pomeranče, obsahuje totiž esenciální olej z krvavého pomeranče. Výrobce produkt doporučuje pro suchou pleť, mé smíšené pleti však vyhovoval výborně a v recenzích jsem naopak četla, že sušší pleti až zas tak dobře nesedí a ještě více ji vysušuje. Krém jsem používala spolu s konjak houbičkou, ráno a večer, ne vyloženě k odličování, spíše k samotnému čištění pleti. Pleť byla po jeho používání opravdu hezky čistá a hebká a vůbec se mi na pleti netvořily pupínky či jiné neplechy. 
Už pro tu překrásnou vůni bych chtěla tento čistící krém znovu. :)

100% Pure Přírodní houba Konjac Bamboo Charcoal. Přírodní houbička z tzv. konjakové brambory a bambusového uhlí. Má antibakteriální a protiplísňové účinky a díky bam. uhlí vysokou schopnost vázat škodlivé látky a vytahovat nečistoty z pleti. Houbička dokáže skvěle napěnit i čistící krém, který jinak pouze prsty nenapěníte. Moc hezky pleť vyčistí, na pleti je příjemná, není příliš hrubá, ale ani moc jemná. Při krouživé masáži pleti působí i jako jemný peeling a obličej zanechává sametově hebký. Spolu s čistícím krémem (viz výše) fungovala houba výborně a pleti toto duo očividně velmi prospívalo. Houbička se rozpadla zhruba po třech měsících používání, přesně s dopotřebováním zmíněného čistícího krému.
Určitě doporučuji a podívám se po další kanjac houbě (mám vyhlédnutou u Dulcia Natural).



KHADÍ Bylinná pleťová maska Neem (50 g). Prášková maska pro normální až mastnou pleť. Při pravidelném používání se pleť daleko méně mastí, je vidět rozjasnění a obličej vypadá celkově zdravější a pružnější. Pokud si zvyknete na přípravu masky - míchání s (květovou) vodou, nanášení a po působení následné důkladné smývání, máte vyhráno. :) 
Doporučuji vyzkoušet i ostatní varianty Khadí pleťových masek.



Soaphoria Pleťová napařovací tabletka VitaTab (20 g). Tabletky jsou určeny na hydrataci, osvěžení, zklidnění a revitalizaci pleti. Tabletku necháte rozpustit v nádobě s horkou vodou, obličej dáte nad nádobu, hlavu přikryjete ručníkem a necháte páru působit na pleť cca 10 až 15 minut. Já jsem po této pleťové napařovací seanci cítila hlavně zjemnění a osvěžení pleti. Žádné větší zázraky jsem, přiznám se, nečekala. VitaTab voní citrusově díky limetce, grepu a pomeranči, ale v nabídce najdete i další zajímavé vůně, např. bylinnou HerbaTab s rozmarýnem, kopřivou, heřmánkem a šalvějí.
Jako zpestření/doplněk pravidelné péče o pleť docela zajímavé, nejspíš vyzkouším i další varianty.



Crazy Rumors Balzám na rty Apple Spice (4,2 g). Balzám výborně vyživuje, na rtech vytváří ochranný mastnější film díky obsahu bambuckého másla, organických olejů a přírodních vosků. Velice silně skořicově voní, což mi dlouhou dobu v těhotenství nedělalo dobře. Jakmile přestaly nevolnosti, výrazná vůně už mi tolik nevadila. 
Příště bych zvolila jinou variantu, ale balzám jako takový lze pro jeho vlastnosti doporučit. 



Ravenscourt Apothecary Balzám na rty Nightingale's Rose (5 g). Čistě přírodní balzám vyráběný v malých sériích v Anglii pouze z jojobového oleje, kakaového másla, kandelilového vosku, oleje ze sladkých mandlí, bambuckého másla, vitamínu E a esenciálního oleje z růže. Balzám díky EO moc hezky voní a rty krásně zjemňuje a vyživuje. Nezanechává rty mastné a lesklé, jen krásně hedvábné. Bohužel ale i tento kousek měl v sobě jakoby droubounké hrudečky, které zůstávají na rtech a jdou těžko rozetřít a s tím jsem se u balzámů od RA nesetkala poprvé.
U těchto balzámů se pořád právě díky zvláštní hrubší konzistenci nějak nemůžu rozhodnout, zda stojí za opětovnou koupi nebo ne. :/



Weleda Rostlinný zubní gel (75 ml). Přírodní zubní pasta s rostlinnými výtažky z květů heřmánku, myrhy a kořene jihoamerické ratanhy, které zklidňují citlivé dásně. Pěkně osvěžuje dech díky dvěma druhům máty. Pasta je nepěnivá, chuťově příjemná, růžové barvy.
Tento zubní gel od Weledy jsme měli už podruhé, doporučuji a sama pořídím časem znovu.



Kivvi Tělový peeling se skořicí a hnědým cukrem (120 ml). Zaprvé tenhle peeling moc hezky voněl, skoro jako čerstvě upečený jablečný štrůdl se skořicí, zadruhé se díky cukru na pokožce krásně rozpustil a zanechal jen výživné oleje, které se o kůži postaraly namísto dalšího tělového mazání a zatřetí byly složky namíchány v dokonalém poměru, peeling tedy nebyl ani moc suchý, ani nadměrně olejový, což není u všech peelingů úplné pravidlo. Bohužel to ale vypadá, že už Kivvi peelingy neseženete. 



Ponio Přírodní deodorant Levandule & Máta (75 g/44 ml). Antibakteriální účinek těchto Ponio deodorantů skutečně velmi dobře zabraňuje zápachu při pocení, obal je ekologický z papírového kartonu, složení jednoduché a přírodní. Mám tyto deodoranty ráda, o pomerančové variantě si můžete podrobnější recenzi přečíst tady. Tento deodorant voní naprosto autenticky levandulovo-mátově, přesně podle svého názvu. Nyní můžete dokonce pořídit i samostatné náplně do těchto deodorantů.
Chystám se vyzkoušet i variantu Cukrová pivoňka. :)









Nobilis Tilia Dětský eukalyptový BIO balzám (50 ml). Perfektní a účinný pomocník při nachlazení. Balzám používáme celá rodina, při kašli a infekcích horních cest dýchacích mažeme na hrudník a záda. Eukalyptus radiata napomáhá uvolňování hlenu a vykašlávání a je silně protivirový. Směs obsažených éterických olejů má antibakteriální a protiinfekční účinky a posiluje při únavě. Balzám je vhodný i pro miminka od devátého týdne věku. Základ balzámu tvoří máslo karité a sezamový olej.
Už mám objednaný další, doporučuji mít tento produkt v domácí přírodní lékárničce.








Urtekram Zubní pasta dětská BIO (75 ml). Pasta obsahuje rozemletou mořskou křídu, vysoký podíl aloe vera a myrhu, která je známá pro své dezinfekční účinky. Má příchuť lékořice a fenyklu. Pasta neobsahuje tensidy ani fluor. Děti si musely na chuť pasty chvíli zvykat, ale po pár dnech si pastou zoubky čistily docela rády.
Dětskou bylinnou zubní pastu Urtekram můžu doporučit (i cena je příznivá.)  


A to je pro dnešek úplně vše. Na závěr klasická otázka - máte zkušenost s něčím z dnešního článku? Podobnou nebo naopak úplně jinou? 
Objevili jste poslední dobou nějaký přírodní balzám na rty, který vás mile překvapil a bez váhání byste jej doporučili? Mně, zdá se, docházejí pomalu zásoby, tak se nechám ráda inspirovat...


Těším se na vaše komentáře.


Mějte se moc hezky.
:)



Veronika

10 komentářů:

  1. Dobrý večer, tu nejlepší zkušenost máme též se zubními pastami a gely od Weledy i Urtekramu, za nás od Weledy jsou ty nejvíce top právě rostlinný zubní gel a pak mesickova pasta, z Urtekramu pak pasta s tea tree. Příjemný večer... :-) Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Andreo, ano, Weleda i Urtekram se i u nás pomalu stávají stálicemi. Pastu s tea tree musím zase pořídit, byla výborná. I Vám příjemné dny a děkuji za návštěvu i váš komentář, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Nedavno som si chcela kupit deodoranty od Ponio, no odradil ma obsah mastenca v zlozeni. O nom sa toho popisalo tiez uz dost a v USA sa ludia sudia s firmami, ze im sposobil problemy. Tak som radsej zovu siahla po Benatskej noci od Soaphorie. S tou mam dobru skusenost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Mačka, Benátskou noc od Soaphoria tu také mám a právě se na ni chystám. Sama jsem zvědavá, jaká bude ve srovnání s deodoranty Ponio, které mně vyhovují dobře. Hezký den, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Khadi masku jsem měla, akorát jinačí a s ní jsem byla maximálně spokojená. :) Vyzkoušela jsem i šampon na vlasy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Misko, Khadí má v nabídce spoustu dobrých produktů, šampón na vlasy jsem měla rovněž, sprchový gel, snad všechny práškové masky a několik tělových olejů (ty si oblíbil i můj muž) a snad všechno bylo moc příjemné. Naposledy jsme měli pleťový a tělový olej Růžový lotos, který mi doporučila jedna ze čtenářek, ale vůně se mi moc nelíbila, tak jej muž vypotřeboval jako přísadu do koupele. Zase musím na jejich nabídku kouknout a vyzkoušet třeba některý z ostatních sprchových gelů. Přeji hezký podzim a díky za komentář, Veronika. :)

      Vymazat
  4. Hezký článek a velice zajímavé produkty jsi spotřebovala :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nelo, díky.:) Přeji pěkné dny, Veronika. :)

      Vymazat
  5. Ahoj Veru, moc se mi líbí, že těch spotřebovaných výrobků máš čím dál méně ;-)... Z tohoto seznamu mám zkušenost jen s deodorantem od Ponia - pomerančovým a pivoňkou (více jsem byla zatím spokojená s tou pivoňkou), levanduli bych také ráda zkusila. S tím balzámem od RA jsi mě trochu odradila. Ale někde jsem zahlédla balzámy na rty v kompostovatelných tubičkách podobných těm od deodorantů Ponio (je možné, že dokonce i ty balzámy byly od Ponia). Hezké dny...
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Veru, snažím se seč můžu nekupovat zbytečnosti, nehromadit zásoby, ale používat to, co tu už máme, ač to je někdy boj, obzvlášť když se zatoulám na instagramové profily některých milovnic přírodní kosmetiky...:o S balzámy RA je to vážně zvláštní, zajímalo by mě, zda ty hrudečky jsou ve všech kusech, či čím to vlastně je. Máme ale olejové parfémy od RA a ty jsou skvělé, můj muž má Doriana Graye a moc si ho oblíbil. I Tobě a vám všem fajn dny a děkuji za nakouknutí a tvůj komentář, Veronika. :)

      Vymazat