pondělí 6. února 2017

Zubní pasty UGLY by nature

Pěkný začátek nové týdne přeji!
:)

Dnes pro vás mám kratší recenzi na dost výjimečné zubní pasty od americké značky UGLY by nature. Na našem trhu se objevily, myslím, teprve loni, a tak pro mnohé možná budou stále novinkou. Já jsem je pořídila na e-shopu beautyville.cz a vyzkoušela jsem tři varianty ze sedmi dostupných. Než se ke konkrétním druhům a jejich vlastnostem dostaneme, pojďme se nejdříve v krátkosti seznámit se samotnou značkou.  




Značku UGLY by nature založil Dr. Paul Herman, který se o zdraví a zdravý způsob života prý zajímal od dětství. Více než dvacet let se zabýval holistickým a přírodním přístupem k nemocem, přišel na to, že naše zdraví velmi negativně ovlivňují toxiny, pesticidy a geneticky modifikované potraviny, stejně jako fluor přidávaný do pitné vody a zubních past, pasty obsahující karcinogenní chemikálie, se kterými přicházíme každodenně do styku. Spolu s maminkou chlapce, jež trpěl různými alergiemi a kterého Dr. Herman léčil, dali vzniknout přírodním zubním pastám UGLY by nature.




UGLY by nature vyrábí zubní pasty v raw kvalitě, jež jsou veganské a samozřejmě nejsou testovány na zvířatech. Značka vlastní PETA(The People for the Ethical Treatment of Animals) certifikát. Pasty neobsahují žádné umělé a zdraví škodlivé přísady a jsou 100% přírodní. 




Název UGLY by nature pochází ze šedé barvy, kterou všechny pasty mají, jelikož v nich není použita žádná bělící složka. Proto také nápis, který je hrdě vytištěn na přední straně obalu 'Udržuje vaše ústa čistá a vaše umyvadlo špinavé!'. Musím přiznat, že právě tato vlastnost je u mě vyloženě kamenem úrazu. Neuvěřitelně mě štve špinavé umyvadlo po každém čištění zubů, šedá tekutina nastříkaná na koupelnových dlaždicích kolem umyvadla, kohoutku, zrcadle... Více nepraktickou zubní pastu jsme ještě nikdy neměli a obávám se, že právě toto bude pro mnohé bohatě stačit k tomu, aby zubní pasty UGLY by nature nechali na pokoji anebo je po první tubě už nechtěli ani vidět. :(




Já jsem ale i přes pečlivé přečtení popisu tři tuby koupila a vybrala jsem si napoprvé různé příchutě - Kokos, Lesní plody a Mátu.




Zubní pasta Kokos neboli Chaotic Coconut byla ze všech mnou vyzkoušených variant nejzajímavější. Chutnala totiž naprosto autenticky po kokosu, což mě asi do půlky balení neskutečně bavilo a ráda tuhle příchuť měla i Amálka. (Pasty mají tak dobré složení, že je bez obav mohou používat i děti.) Jak už jsem říkala výše, jako první si všimnete tmavě šedé barvy, pak zjistíte, že obsah tuby nelze dostat na kartáček tak snadno, jak byste mysleli a chtěli a nakonec, když se vám to přece jen podaří a na kartáček vymačkáte tenkého šedého hada, v polovině případů vám pasta z kartáčku spadne, než si ji stihnete dát do pusy. Někdy to s pastami UGLY by nature je taková hra na honěnou. Používám je teď zhruba půl roku a ten náš vztah je trochu jako jízda na horské dráze. Ze začátku nadšení, pak rozladění, vztek a slzy nad zamatlanou koupelnou znovu a znovu, parádní kokosová chuť a očividně bělejší zuby, takže jsem UGLY by nature vzala opět na milost. Někdy už mě to celé štvalo, našlehaná pasta se v ústech okamžitě změní v tekutinu a je potřeba zavřít pusu, aby vám to neteklo po bradě. To jsem pak celý týden čistila pastami WELEDA a na UGLY se ani nepodívala.;) S těmihle pastami to není zkrátka tak jednoduché ani jednoznačné. A asi ani dnešní recenze vám moc k ničemu nebude. Jenže já jsem o nich prostě potřebovala něco napsat.




Tak tedy, pokus číslo dvě, a to Lesní plody neboli Mixed Berry Madness. Pasta špiní(umyvadlo), čistí(zuby), má super složení - žádný škodlivý fluorid, sodium sulfate, parabeny, umělá barviva, konzervanty, pěnicí látky, zahušťovadla, stabilizátory, umělá sladidla, glycerin, lepek ani geneticky modifikované přísady (ano, to vše lze v rozličných zubních pastách vypátrat). I tato varianta padá z kartáčku do umyvadla a na podlahu, těžko se vymačkává z tuby a moc příjemně ovocně chutná. Ani u kokosu, ani u lesních plodů neočekávejte extrémně svěží příchuť/pocit v ústech a vítr v ústní dutině. Zuby jsou čisté, pocit v ústech příjemný a pasta při pravidelném používání skutečně dokáže zuby trochu vybělit. :)   




Třetí na řadě a pro dnešek poslední je zubní pasta Máta neboli Primal Peppermint. Mátová má ze všech tří nejsvěžejší chuť, což je předvídatelné, chuť máty je hodně výrazná. Předešlé dvě příchutě jsou rovněž s přídechem máty, nejjemnější téměř nerozeznatelná je máta v kokosové pastě, o ždibec víc jsem ji cítila v lesních plodech a jasná je v této čisté mátové variantě. Tuto pastu jsem začala používat teprve teď v únoru, tak se k hodnocení zřejmě ještě vrátím, až bude prázdná. Vlastnosti jsou jinak na chlup stejné jako u ostatních druhů, což vzhledem ke stejnému složení není divu. 
Co se složení týká, s UGLY by nature si zoubky čistíte bentonitovým jílem, přírodním kokosovým olejem, křemelinou, šťávou z aloe vera, čištěnou vodou, D-limonenem(přírodní pomerančovou silicí), kokosem aktivovaným dřevěným uhlím, xylitolem, peroxidem vodíku a přírodními potravinovými příchutěmi.




Summa summarum zubní pasty UGLY by nature se u mě stále tak nějak houpou na miskách vah, mají sice viditelné účinky, velmi příjemně chutnají a oceňuji jejich přírodní složení, na druhou stranu je ale jejich uživatelská (ne)příjemnost skoro až katastrofální(obzvlášť když právě vycídíte koupelnu). Přesto všechno je možné, že ještě vyzkouším i některou další variantu, jen pro tu chuť. Zaujala mě ještě varianta skořice s mátou anebo jen čistá skořice.   




A co vy a UGLY by nature? Moc by mě zajímalo, zda jste pasty také vyzkoušely/co na ně říkáte vy anebo zda jste alespoň o nich slyšely a rády byste je vyzkoušely?




Budu se těšit na vaše komentáře.





Hezký podvečer.
:)



Veronika


13 komentářů:

  1. Pasty bych ráda vyzkoušela, ale odrazuje mě cena:(
    Vzhledově nic moc,ale chuť máty nebo kokosu mě velmi láká :)
    Když srovnáte Weledu a Ugly, která je lepší?
    Děkuji a přeji hezký večer,
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Petro, to je docela těžké vybrat jednu značku, ale když vezmu v úvahu i cenu past, která je u zn. Weleda poloviční, doporučila bych nakonec zřejmě spíš právě ty. U zubních past UGLY by nature mě k vyzkoušení lákají spíš některé jejich zajímavé příchutě, ale vzhledem k výše zmíněným negativům se našimi stálicemi v péči o zuby určitě nestanou. Navíc tři stovky za zubní pastu... :o Pokud se rozhodnete 'Ugly' vyzkoušet, začala bych variantou Kokos.;) Přeji fajn únorové dny, Veronika. :)

      Vymazat
    2. Doplňuji nepřesnou odpověď, nevzala jsem v úvahu množství pasty vzhledem k ceně, obsah zubní pasty UGLY by nature je 114 g, zatímco pasty od zn. WELEDA jsou mnohem menší, baleny po 75 ml. Rozdíl v ceně tedy není tak markantní. ;)

      Vymazat
  2. Tak přiznávám se bez mučení, že o nich slyším prvně a děkuji za info.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bohunko, rádo se stalo.;) Hezký únor přeji, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Take neznam, mam ted Herbadent, spokojenost. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marcelo, to je dobře, že jsi spokojená.;) Díky za návštěvu a přeji pohodové zimní dny, Veronika. :)

      Vymazat
  4. O těhle pastách jsem nikdy neslyšela, jsem už nějakou dobu věrná těm od značky Urtekram. Cena mě docela odrazuje, ale musím říct, že ve mně tvá recenze vzbudila zvědavost, tak si nejspíš udělám radost a tu kokosovou si někdy objednám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Neriah, zubní pasty od Urtekram už jsme také několikrát měli a byly moc fajn. I cena je rozumná, určitě se k nim zase vratíme. Právě mají na e-shopu econea.cz 12% slevu na celý sortiment Urtekram, tak jsem si objednala řadu Aloe Vera a k tomu pár past na zuby.;) Doufám, že s kokosovou od UGLY by nature budeš stejně spokojená, přeji pohodové únorové dny, Veronika. :)

      Vymazat

  5. Pasty vypadají zajímavě. Možná i zkusim, ale popravdě se těch zcela přírodních bojím. Mě vyhovuje Zendium bělící a dětem Lavera;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evo, díky za komentář.;) Můžu se zeptat, čeho se u přírodních past 'bojíte'? Zn. Lavera jsme v péči o zoubky ještě nezkoušeli, díky za tip. Mějte se hezky, Veronika. :)

      Vymazat
    2. Jsem zvyklá na ty pěnivé, teda aspoň trochu. Ale třeba na cesty mám sbalené tabletky na zuby od Lush a vždycky se na čištění moc těším.

      Vymazat
  6. Není pravda, že neobsahují chemii. Obsahují peroxid vodíku, jehož množství navíc neuvádí, což je tristní.

    OdpovědětVymazat