sobota 20. srpna 2016

Ema Mamisu

Hezkou sobotu, mé milé!
:)

Nekupuji zbytečnosti, ale do nové kuchyně v teletníku, která by měla vypadat jednoduše a přitom stylově, už mám koupených pár krásných originálních misek, hrnečků a dóz. Ty dnešní jsou všechny z dílny autorské dvojice Báry a Petry, které tvoří pod značkou Ema Mamisu. Vybrala jsem si nádhernou dózu, která mě uchvátila svou barvou (ač na barvy nejsem a vybírám téměř všechno bílé) i důmyslně řešeným víčkem s koženým poutkem. Budu do ní dávat sůl. Potom jsem koupila další dózičku, o mnoho menší, kterou budu používat na třtinový cukr. Je malinká, ale mně na slazení úplně stačí, jelikož nesladíme a pro návštěvy bude velikost ideální. Tato bílá dózička má jiný finish, je matná a ne lesklá jako ta větší na první fotografii. Tvoří set dohromady s malou mléčenkou. Moc se mi líbily proužkované misky, udělala jsem si radost hned dvěma kousky. Mají jednoduchou modrou kresbu, proužky jsou u každé jiné a hezky se doplňují. Misky této střední velikosti najdou vždy své upotřebení a není jich podle mě nikdy dost. Budou skvělé třeba na ovoce, salát, v případě nouze i na polévku apod. 
Na závěr jsem dnes vyfotila nádhernou porcelánovou mačkanou mísu v letní tyrkysové světloučké barvě, která je opravdu krásná a moc se mi líbí i to, že autorka vymačkala každý jednotlivý ďůlek prsty, jeden po druhém. Pak misce daly barvu, tzv. engobu, kterou si samy vyvinuly v dílně. Engoba je obarvená hlína, která se nanáší ještě na neusušenou misku. Během tohoto procesu hrozí, že se miska rozpadne. Když i s engobou uschne, tak jí naloží na první výpal a poté jí přeglazují silnou vrstvou transparentní glazury. Výpalem na vysokou teplotu a pěknou vrstvou glazury získá miska svou odolnost. Jen tak jí neodštípnete okraj. 
Jsem moc ráda, že mi opět přibylo pár nádherných autorských kousků, věcí s příběhem, jejichž ceně rozumím a s potěšením budu podporovat podobné tvůrce a věci s láskou používat.
:)




Já jsem nakupovala na Fler.cz, ale pokud jste pražští, můžete nyní zavítat i do kamenného obchůdku na Letné, anebo navštívit trhy na Náplavce, kterých se Bára s Petrou pravidelně účastní.




Velmi doporučuji sledovat duo a jejich úžasnou tvorbu i na facebooku. Tady se rychle dozvíte o nových kouscích, které přibyly na Fleru a věřte mi, že to nejlepší je během chvilky pryč.





























Znáte značku Ema Mamisu? Je to váš šálek kávy? 
A potěšil by vás některý z mých kousků?

Zajímaly by vás podobné články s věcmi do nového bydlení? Bytové doplňky atd.? Anebo byste daly přednost videím? Díky za vaší zpětnou vazbu. ;)



Pěkný víkend vám přeji.
:)



Veronika

10 komentářů:

  1. Veru, je to můj šálek kávy ☺ Jsou to překrásné kousky.
    Díky za tip. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak nez mi naskocila tabulka na komentar, cetla jsem ten od Marti a napsala bych to uplne stejne, jen v opacnem poradi:-): proste nadhera a je to i muj salek kavy. Uz jsem o nich slysela, nic bohuzel nemam, moc se tesim na vasi kuchynku v teletniku, bude to urcite pecka, no a bydleni me zajima moc, takze za me urco klidne vice takovych clanku;-). Pekny vecer. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marcelo, dost mě teď plánování (a snění:)) zaměstnává. Teď zrovna koukám na dřevěnou dlažbu do koupelny...;) Sice to bude spíš dočasný domov a poté zřejmě pro návštěvy apod., ale ráda bych, aby měl teletník styl a skandinávský k tomu.:) Snad se nám to alespoň trochu podaří. Měj se hezky, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Bytové doplňky by mě určitě zajímaly, jen prosím ne videa, ale články s fotkama, v práci si video nemůžu pustit:D Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Terezo, díky za komentář. Články budou jistě i nadále, s těmi videy... spíš to byl jen takový nápad a zajímalo mě, zda by to někoho vůbec zaujalo nebo ne. Hezký konec léta, Veronika. :)

      Vymazat
  4. Ahoj Veru, moc krásné doplňky do kuchyně sis pořídila! A určitě další články na podobné téma uvítám ;-). Jen ty videa za mě taky nee, nějak jsem tomu zatím nepřišla na chuť...
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Veru, děkuji za zastavení se a blahopřeji k očekávání miminka! :* Já jsem tomu YT taky nemohla dlouho přijít na chuť, ale teď se sem tam na nějaké video podívám. Baví mě třeba sympatická Alice z Mámou stylově.
      Mějte se u vás krásně a budu se těšit u Tebe, Veronika. :)

      Vymazat
  5. Verunko, nádhera !!!!! Moc krásně sis nakoupila !!!! Emu Mamisu znám .... pokukuju po jejich mačkaných mísách a svícnu ....Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marki, svícen si teď nevybavuji, ale nedávno jsem si pořídila u Ema Mamisu nádhernou bílou aromalampu, určitě ji taky vyfotím a přidám pro inspiraci na blog. Mačkaná mísa je jedinečná, bude se Ti líbit.:) Přeji báječné sluníčkové dny, Veronika. :)

      Vymazat