pátek 21. srpna 2015

Inspirace ze Santorini

Krásný pátek, milé čtenářky!
:)

Poslední dobou se mi zdá, že na nic nemám dost času, miminko pomalu klepe na pupek, doma naplánované třídění a úklid všech koutů je stále z většiny ve fázi plánu, vymalovat ložnici a koupelnu před porodem zřejmě nestihneme, protože můj muž tyto dny pro samou práci neví, kam dřív skočit. Ani tu tašku do porodnice nemám ještě zabalenou, ba některé věci, které budu potřebovat, nemám dokonce ani koupené. Dnes mi u lékařky bylo sděleno, že miminko je v pořádku, což sama cítím a na svět se zatím nechystá, tak snad ještě některé věci před jeho příchodem dokončíme. Amálka byla na prohlídce se mnou. Měla jsem velkou radost dívajíc se, jak přirozeně se chová, jak se všeho účastní se zájmem a zaujetím jí vlastním. Najednou je z ní partner v konverzaci, při jídle u stolu, venku při hraní... mění se každým dnem a my s mým mužem nestačíme zírat, co umí za předpokladu, že jí ponecháváme volnost, bereme ji vážně a důvěřujeme jí. Ona je naším učitelem i zrcadlem.

Dnes se chci ale hlavně s vámi podělit o pár obrázků, na které jsem narazila díky jednomu zahraničnímu blogu. Nacházím v nich spoustu inspirace pro náš dům. Vykročili jsme na cestu, sláma je ve stodole, proces se rozjel, už to fičí... Jak to ale má všechno vypadat? V čem vlastně chceme žít?   
Jedno je jasné, náš dům bude s námi dýchat, bude vzdušný, téměř pasivní, tudíž zdravý, světlý, bez ostrých hran, se spoustou bílé, s hliněnými omítkami, klenbami, výklenky, okny na čtení... Bude v něm dřevo v co nejsurovější podobě, velká kuchyň s velkým stolem a hodně dětí.
:)))

Chtěla bych, aby nebyl moc barevný (všechny barvy budou za okny otevřenými dokořán), ale naopak klidný, jednoduchý a nepřeplněný.

Fotografie z řeckých interiérů v Santorini jsem si musela uložit a raději budou dnes i tady na blogu, to kdybych zapomněla... ;)























Zdroj všech výše uvedených fotek: Sophia Suites Santorini


Zvenčí by mohl dům vypadat podobně jako tento postavený ze slaměných panelů. Skoro jisté je, že bude mít obdélníkovou základnu a rákosovou střechu.



Zdroj: www.ecococon.lt


Mějte se krásně a přeji báječný víkend!



Veronika



4 komentáře:

  1. Milá Veroniko,
    moc se těším na fotky vašeho domečku ,jak bude stavba probíhat.. protože tohle je vážně nádhera....

    Držím palce,ať stihnete ještě vše dokoupit než se miminko narodí ,přijde mi,že poslední dny tak rychle letí...
    Hezký víkend,
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Petro, moc děkuji! ;) Omlouvám se, že na komentáře odpovídám až dnes. Fotky ze stavby určitě budou, sama se moc na tu cestu těším a ráda se s vámi podělím o postup našeho snažení i tady.
      Miminko má skoro vše připravené a hlavně se už na něj všichni tři moc těšíme, ale ještě se asi v bříšku krášlí...:) Přeji krásné dny a snad i nějaké to babí léto, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Veru, to bude krása! Už jen to, jak vaše budoucí bydlení popisuješ, je nádhera! I my dennodenně nad naší dcerou žasneme ;-). S miminkem ať vše i nadále probíhá tak, jak má, myslím ne Tebe!
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Veru, děkuji za Tvůj milý komentář! Na náš nový domov se moc těším, ale i na ten proces. A s našimi úžasnými dětmi (zatím tedy stále ještě jen s Amálkou přede mnou;)) to bude veselá, i když určitě i náročná cesta. Neměnila bych! Také moc zdravím a díky...;) Veronika

      Vymazat