pátek 31. července 2015

Spotřebováno Červenec 2015

Hezký den, milé čtenářky!
:))

Mám takový pocit, že po včerejším nakupovacím mega článku je zase potřeba nastolit rovnováhu v mých koupelnových poličkách a podívat se, co z nich tento měsíc naopak ubylo. Není toho tentokrát moc, spíš poskrovnu, takže i dnešní článeček bude stručný.
;)

Nebudu ani kosmetiku dělit do žádných skupin, což poslední dobou dělám, jen se v rychlosti podíváme na jeden spotřebovaný produkt za druhým a začneme pleťovými produkty.



















Khadí Bylinná pleťová maska Vetiver -  proti akné (50 g). O této výborné ajurvédské masce si můžete přečíst víc v mé nedávné recenzi.  
Khadí nabízí hned několik pleťových masek a já je, po tak příjemné zkušenosti s touto, přece musím vyzkoušet úplně všechny(dokonce už je mám doma). ;)





INLIGHT Organic Floral Face Tonic/Bio květové pleťové tonikum (3 ml). A máme tu další ze vzorečků britské kosmetiky INLIGHT. Bohužel musím říct, že tento produkt byl pro mě naprostým propadákem, a to kvůli své vůni, která se vlastně ani vůní nedá nazvat. Vodička opravdu smrdí a asi jste si už všimly, že já podobné výrazy u kosmetiky zřídkakdy používám. Většinou si kupuji věci, kterými se sama sobě trefím do noty a jež mi voní. Tímto tonikem, ač v prvotřídní přírodní kvalitě, bych se kdykoliv během dne vážně osvěžovat nechtěla.
Určitě ho ve velkém balení nechci a ani nemůžu doporučit!

Nobilis Tilia Levandulový krém Chére (1,5 ml). Kupuji ho už několikátým rokem mamince mého muže a ta si jej nemůže vynachválit, ale doposud jsem ho sama pořádně nezkoušela, až teď. Krém opravdu příjemně levandulově voní, vůně na mě působila až zklidňujícím dojmem. Konzistenci má lehkou, dobře se do pleti vstřebává, přehnaně nevyživuje, nezanechává na obličeji mastný film. Doporučila bych jej nejspíš majitelkám normální bezproblémové pleti. 
Sama pro sebe ho pravděpodobně pořizovat nebudu.

Nobilis Tilia Projasňující krém Tilia (1,5 ml). Nádherně vonící jemný lipový krém z řady proaktivní lipové péče, se kterou NT myslím loni přišla jako se svou novinkou. Krém mě hodně zaujal právě svou pravou lipovou vůní. Kdo chodíte sbírat lípu a máte rádi vůni jejích rozkvetlých květů, budete mi rozumět. ;) Krém je primárně určen pro pleť s prvními vráskami a z tohoto mini vzorečku bych jej zhodnotila podobně jako výše uvedený. Rozhodně mě nijak nezklamal, jen na delší otestování bych potřebovala pochopitelně větší balení anebo hned několik takových miniaturních vzorečků.
Fajn krém tuze příjemné vůně, takže třeba někdy...




Monoï Tiki Tahiti Tiaré Originál (100 ml). Uznávám, že mi trvalo dobrou třetinu lahvičky, než jsem si tento vonný olej z kokosového oleje a čerstvých květů tiaré oblíbila. Teď už ale vím, proč jej Polynésané tak milují. Strašně se hodí na dovolenou k moři anebo u rybníka se sluncem nad hlavou a když se jím pak celé namažete, voníte tak opojně, že by se vám až zatočila hlava a kdo ví, zda byste neotevřely oči až na dalekém Tahiti. :))
Tak nakonec ano, chci vyzkoušet i další varianty těchto vábivých olejíčků z Polynésie.

Dr. Hauschka Mléko po opalování (100 ml). Mám z něj rozporuplné pocity. Používala jsem ho hlavně v červnu v Chorvatsku u moře a pak dopotřebovala tento měsíc večer po sprše po dni na sluníčku. Mléko má žlutou barvu a dle mého názoru docela silnou vůni éterických olejů, na kterou jsem si musela několik dní zvykat. Určitě dobře kůži zchlazuje a hydratuje, bylo příjemné se jím namazat po hodinách strávených na slunci. Na pokožce po namazání zůstává mírně lepivý pocit. Je možné, že pomáhá kůži udržet si dlouhodobě svůj opálený vzhled. Opálení mám hezké, zlatavě hnědé, těžko říct, zda je to jen/i díky tomuto mléku.
Zřejmě bych si jej znovu pořídila. Možná příští rok...




Alverde Sprchový gel s mátou a bergamotem (50 ml). Doporučila mi jej Zdenka z blogu Beauty & Sensitivity a udělala jsem dobře, že jsem ho vyzkoušela. Vůně je velmi osvěžující, jiskřivá, pro horké letní dny jako stvořená, máta je v ní dostatečně cítit. Gel dobře pění i čistí pokožku. 
Zřejmě si pořídím plné balení a popřípadě schovám na příští léto anebo další dovolenou v teplých krajích. ;)




Crabtree & Evelyn Gardeners Hand Therapy Krém na ruce (50 g). Je zajímavé sledovat, že postupem času se trochu začíná měnit můj názor na tyto krémy na ruce. Používám je více méně nepřetržitě už asi tři čtvrtě roku a s každou další spotřebovanou tubou mám pocit, že čím dál méně pokožku rukou hydratují a vyživují. Možná si jen mé ruce zvykly... Ruce je třeba opakovaně mazat a i tak se mi zdá kůže po chvilce poměrně suchá. Voní ale krásně, jedna z mých nejoblíbenějších parfemací C. & E. krémů.  
Mám v zásobě ještě asi tři tuby od C. & E. a stejně pak musím vyzkoušet alespoň ten avokádový. ;) 




WELEDA Ratanhová zubní pasta (75 ml). Moc příjemná, svěží pasta růžovohnědé barvy. Bavilo mě ji používat. Na konec roku plánuji velké shrnutí co nejširší škály přírodních zubních past napříč všemi možnými značkami, tam se dozvíte více.
Určitě bych si tuto zubní pastu pořídila znovu.


Už skoro tradičně by mě zajímalo, zda máte zkušenost s některým z těchto produktů a jak bavily vás?



Krásný víkend přeji!
:)


Veronika

6 komentářů:

  1. Vrr, že já tu ratanhovou pastu nekoupila. Včera jsem, po tvém sáhodlouhém článku, dostala nákupní horečku a vzala jsem útokem obchůdek Naturals, neb tam jsem ještě nenakupovala. Původně jsem chtěla od Weledy měsíčkovou zubní pastu, ale v jedné z recenzí jsem se dočetla, že chutná po hašlerkách, což já nerada, a nakonec jsem tedy nekoupila žádnou. Tak příště...
    Velmi mě láká ten levandulový krém - vůni levandule prostě miluju! Jen nevím, jak by mi vyhovoval - ačkoliv trpím na akné a mastnou pleť, na lícních kostech mívám pleť naopak velmi suchou. Momentálně to řeším kokosovým olejem, což však lze jen v případě, že se nikam nechystám a mohu si počkat, než se olej vstřebá. No, ač mi ještě před měsícem přišlo používání krémů na obličej zbytečné, momentálně musím uznat, že to nejen, že zbytečné není, ale pro mne dokonce velmi potřebné... alespoň tedy v létě.
    Mimochodem, i ten sprchový gel od Alverde vypadá zajímavě - vůně máty rovněž patří k mým oblíbeným.

    No, jak to tak vidím, asi ti brzy budu v těch velkonákupech kosmetiky zdatně sekundovat.:-D

    Díky za zajímavé tipy a zhodnocení.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Verčo, tak nevím, zda mám být ráda nebo spíš ne, že Tě podněcuji k těmhle velkonákupům. Já, která už dlouho vlastně toužím být minimalistkou. Ale moc se nedaří, alespoň v tomhle okruhu ne, tolik úžasných značek s přírodní kosmetikou a já jim často docela snadno sedám na lep. Pak jsou ale dny, kdy si říkám, proč ne, muž má občasné návštěvy pivnic a já zase kosmetiku, nekouřím, nepiju, děťátka nám nosím, rodím, starám se... tak co je na tom špatného? ;))
      Ratanhovou zubní pastu určitě příště vyzkoušej a pokud máš v kosmetice tak ráda autentickou vůni levandule, doporučuji intimní emulzi od Havlíkovy přírodní apoteky. Zrovna nedávno jsem ji začala používat a ta je opravdu silně levandulová. Levandulový krém Chére mají v Nobilis Tilia určitě ve vzorečcích či v menším balení, tak bych nejprve být Tebou vyzkoušela to, zda bude krém tvé pleti sedět. Mimochodem na naturals.cz je do konce srpna 15% sleva na výrobky NT a tento krém mají v nabídce také, zrovna jsem jej objednávala pro mužovu maminku. Přeji krásné léto, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Take jsem mela masku od khadi a bajecna byla.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě Khadí celkově velmi zaujalo a chystám se jejich produkty pořádně vyzkoušet. Tělové oleje jsou tak dobré, že je začal se mnou používat i můj muž. ;) Pěkné dny, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Nielen čo sa týka nákupov, aj pri prázdnych obaloch vieš byť poriadne inšpiratívna. Napríklad konečne si kúpiť monoi olejček a možno aj niektorú masku Khadi. :)
    Neviem sa dočkať "pastového" príspevku. Škoda, že mi nenapadlo také niečo spísať, lebo za ostatné mesiace som vyskúšala naozaj širokú škálu zaujímavých pást. Bola medzi nimi aj ratanová Weleda, ale ja si ju už asi nekúpim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jednou zdravím a díky za milé komentáře. Jsem moc ráda, že jsou tyto články alespoň trochu inspirativní, pořád si říkám, zda je psát či ne, abych většinu čtenářstva nenudila, přece jen můj blog nemá původně kosmetické zaměření, ale když mě zkrátka baví psát o všem, co mám ráda a tak je to takový pelmel.
      Příspěvek o přírodních zubních pastách určitě bude a asi i dost rozsáhlý, průběžně na něm pracuji. ;) Pěkné dny, Veronika. :)

      Vymazat