středa 29. července 2015

Panenka Lille Kanin od Miniroom

Krásný den přeji! 
:)

Moc se mi líbí zajímavé a neokoukané hračky a poslední dobou čím dál častěji vybírám něco ze skandinávských luhů a hájů. Mými a hlavně Amálčinými největšími oblíbenci byli donedávna králíčci Maileg, máme maminku a králičí miminko v kolébce. Miminko je holčička v šatičkách a plínce, která se dá sundat. Koupili jsme pochopitelně i nočníček, a tak Málinka dává miminko vyčůrat, vylije nočník do záchodu, pak se teprve může dát plínka a obléct šatičky. ;) Nedávno jsme pořídili zaječici, zdravotní sestru s taštičkou první pomoci - injekční stříkačkou, práškem a šátkem na zlomenou ruku. Můj muž se dost divil, proč zrovna zdravotní sestru s takovým 'náčiníčkem', ale já si myslím, že právě proto, že u nás vždy preferujeme alternativní metody uzdravování před klasickou medicínou, je dobře, že Málinka bude znát injekci a prášek. Prášku tedy říká bombónek a injekci píchá sobě i všem ostatním. :))
Teď už jen čekám, kdy se zeptá, kde mají králíčci tatínka a proč ho nemáme. Pak ho prostě budu muset pořídit. Rodina bez tatínka, to přece nejde.
;)

Na dnešních obrázcích vám ale neukážu naši neúplnou králičí rodinku, ale krásnou panenku od švédské značky Miniroom. Miniroom nabízí nejen tyto roztomilé spící panenky ve dvou velikostech, ale i další doplňky pro děti a do dětských pokojíčků jako jsou polštářky, dečky, nebo lampičky.




Já i můj muž to s obdarováváním máme tak, že věci většinou kupujeme jen tak, během roku, když se nám zalíbí, potřebujeme je a hned jimi i obdarováváme. Málokdy čekáme na narozeniny, svátky a Ježíška. Může se tak i stát, že jeden se nedočká dárečku k svátku, ale pak z ničeho nic přijde od nás něco milého, třeba ve středu odpoledne, když není čas, počasí ani příležitost. :)))
Málinka tak nedávno dostala králičí panenku, kterou ve Švédsku nazvali Lille Kanin, s nesmírně sladkým výrazem...  




Její výraz si můžete vyložit jako spící, zavřená očička anebo (na což poukázal dnes ráno můj muž) jako naprosto spokojený, šťastný, mírumilovný, takový ten, když zavřete jako dítě oči a zhluboka se nadechnete a víte, že teď je to všechno správně a zůstane to tak napořád.




Málinka si panenku hned zamilovala a chodí s ní teď pokaždé spát, odpoledne do houpačky i večer do postele. (Někdy přibere i králíčky, jako třeba teď.) ;)




Je nádherné sledovat sociální chování naší dcery a vidět tak, že to děláme dobře. Mám hroznou radost, když ji vidím hrát si, její hry jednoduše a jasně potvrzují, že dostává to, co potřebuje.




Vůbec se té naší holčičce nedivím, že panenku s králičími oušky pomalu nechce dát z ruky, hračka je opravdu vyvedená i technicky, pokud to tak mohu nazvat ze stran zpracování, vybraného materiálu na tělíčko panenky i látek na šatičky a čepičku. 




Navíc je panenka krásně měkoučká a má úplně sametový obličej... ideální pro mazlení a pusinky.
:)




U nás můžete hračku pořídit na e-shopu Martiny Svadbíkové nordicday.cz, kde najdete panenky hned ve dvou velikostech - 44 cm v šedých nebo mátových šatičkách a 15 cm ve třech barevných variantách. My máme tu větší.




Máte také rádi skandinávské hračky a zalíbila se vám třeba i Málinčina nová panenka?

A taky by mne zajímalo, zda stejně jako my rádi obdarováváte své děti či jiné blízké jen tak?
;)


Těším se na vaše komentáře...
:)


Veronika



4 komentáře:

  1. Veru, panenka je krásná! Koukala jsem na ni s malou tady u Tebe už odpoledne a odsouhlasila mi, že by se jí také líbila ;-). Fascinuje mě, jak děti dokážou přenést to, co právě prožívají, do těch svých her. U nás všechny hračky také musí chodit na nočník a největší zábava je teď se spodními kalhotkami - hned ráno se vyndají ze šuplíku a šup, už je mají všechny panenky a panáčci na sobě... :-D
    V.

    OdpovědětVymazat
  2. Panenka je nádherná, už na ní taky několik měsíců koukám:). Poprvé vidím detail toho obličejíku. To jsem nevěděla, že je to tak sametový. A ten "toy bin" taky krásnej, chystám se ho nechat ušít.

    OdpovědětVymazat
  3. ta panenka je nádherná, možná taky neodolám:)

    OdpovědětVymazat