pondělí 21. července 2014

Miss World Fiji 2014 aneb krásky jižního Pacifiku (Fidžijská Giveaway!)

 Přeji krásný, deštivý večer!
Dnes jsem tu s trochu netradičním příspěvkem a ještě netradičnějšími fotkami. Bude tu řeč o cizích krajích, vzpomínkách a půvabných ostrovních divách... A třeba se dnes k mému blogu připojí i nějaký ten nový čtenář...;)
Začněme pěkně od začátku... Bude tomu co nevidět 10 let, kdy jsem coby studentka VŠ vstoupila do českobudějovické pobočky Student Agency, abych si zakoupila letenku do Londýna a tříměsíční program au-pair v Anglii. Prostě jsem se po druháku na vysoké rozhodla, že se chci zlepšit v angličtině a prázdninový au-pair pobyt se mi zdál skvělým řešením. Pohádku o svém životě ve Spojeném království bych vám mohla vyprávět dlouho, ale jelikož to vlastně pohádka vůbec nebyla, vypravování zkrátím jen na to nejpodstatnější, abychom se ještě dnes dostali k těm slibovaným ostrovním kráskám.;)
Namísto plánovaných tří měsíců jsem v Anglii zůstala celých šest let. Asi vás napadne, pročpak se mi zpátky domů zrovna dvakrát nechtělo. Pokud hádáte, že důvodem spíš než něco byl někdo, máte první bod. A tento Někdo měl tři dcery a mísila se v něm krev brita a ostrovanky z Kiribati, tichomořských ostrovů. Jeho tři dcery pak měly navíc polovinu kořenů ze souostroví Fidži.
Uf, pomalinku se blížíme k cíli...;)
Dcery, tenkrát ještě malé holčičky, žily několik let s tátou, tedy tenkrát ještě s mým panem Někdo v Anglii. Nějakou dobu jsme společně žili v jedné domácnosti, a tak jsem měla možnost dcerky lépe poznat. Před sedmi lety jsem s nimi letěla na Fidži, kde doposud žijí v rodině své maminky. I když se mi tenkrát zpátky do Evropy vůbec nechtělo, přece jsem dnes tu, u svého blogu psaného česky a vedle v ložnici oddychuje moje malá dcerka a usíná můj milovaný muž.
  
A zatímco vedle spí moji z nejmilejších, na druhém konci světa (a to téměř doslova) se na největším ostrově souostroví Fidži Viti Levu připravuje deset slečen se snědou kůží a tmavýma očima na svůj velký den, velký finálový večer soutěže Miss World Fiji, o vítězce se rozhodne už tento týden 26.7.!!
Já už svou vítězku ale mám...;) Asi tušíte, že mou vítězkou je jedna z dcer pana Někdo, ta nejstarší, dnes téměř devatenáctiletá. Pro dnešek jí říkejme třeba Emma (její druhé jméno).
Uhodnete, která z dívek se mnou letěla přes půl světa? Která je má vítězka Emma?
Pokud vyberete tu správnou soutěžící(a k tomu pravidelně čtete moje příspěvky - sledujete Tygry přes GFC a budete sdílet odkaz na giveaway u sebe na blogu), ráda vás zařadím do soutěže o cenu, jež vás přenese na ostrovy v tichomoří, než se nadějete...:)
Více podrobností o ceně se brzy dozvíte v některém z mých příštích příspěvků. 


1. Charlene Tafuna'i




2. Salanieta Koro




3. Vasiti Radekedeke




4. Asena Rokotuiwai




5. Christina Sharndil




6. Asena Weleilakeba




7. Esther Shayal




8. Liku Gucake




9. Kelera Rokovereni




10. Teresia Weeks














 
A na závěr ještě jedna mimosoutěžní otázka. Pro kterou dívku byste hlasovali vy, kdybyste v sobotu seděli v porotě Miss World Fiji??
Moc se těším na vaše komentáře!
Veronika

12 komentářů:

  1. Verčo, to je super storka!! Mohla bych dodat obdobnout, jak jsem do Francie jela na 3 měsíce a žiju tam dodnes :-D
    Miss pána Někdo je stopro 10 - Teresia ;-) Hlasovala bych pro ní a exotickou krásku Vasiti (3).
    Ostrovy jsou moje <3
    Mávám z Provence!
    PS: posdílím až se dostanu na comp
    PPS: to by bylo aby se ti tady neobjevili čtenáři ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. ...já nová čtenářka, spíše tedy nově odepisující, protože čtu už pár měsíců:-), myslím taky, že Teresia je ta pravá, a jako porotce bych svou volbu dublovala...
    zdravím a na nové příspěvky se moc těším
    jarka

    OdpovědětVymazat
  3. Kdyz budu hadat podle jmena tak to musi byt Teresia Weeks ,holky jsou hezke a pro koho bych hlasovala ,jedina ktera vypada jako prava Fijianka je Salanieta Koro a dalsi kraska je Vasiti Radekedeke asi bych ty jmena hodila do pytle a jedno z nich vytahla .Urcite to nebude lehke ale ono nejde jenom o krasu.

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím 10, ta je i bezkonkurenčně nejhezčí. Hezké dny. Lenka

    OdpovědětVymazat
  5. Také tipuji č. 10 a za mne je spolu s č.1 a 2 favoritkou!
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A přes GFC sleduji jako lenushenka a sdílím u sebe na blogu :)

      Vymazat
  6. Verunko, mými favoritkami jsou dívka č. 10 Teresia Weeks a 1. Charlene Tafuna'i, ale i 2. Salanieta Koro a 3. Vasiti Radekedeke jsou moc krásné ..... jsem zvědavá, která z nich to nakonec bude .....pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
  7. Tak č. 10 je rozhodně nejkrásnější, ale je mi sympatická i č. 1 a 7. :) Jinak moc hezký článek, který už mě i tak na chvíli přenesl do tichomoří :)

    OdpovědětVymazat
  8. toš to je jasné jak facka, že slečna č. 10 je ta pravá! jsem rolovala podle fotek pořád dolů a dolů a říkám nahlas: "ne .. ne ... ne ..." až dojdu k desítce a křičím: "anoooo!" :D takže to musí být osud a já bych pro ni hlasovala i v porotě ;) a sdílím na liščím FB, jestli může být ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Tajemná Emma by mohla být ta s č.10, ale možná i 5 či 7. Těžko tipovat pro jednu Miss, krásné a sympatické jsou všechny, u mne vedou 1 a 10. Zanechávám svůj vzkaz jako zcela nově příchozí a přiznávám se, že nebloguji, nesdílím a už vůbec nevím, co je GFC, takže se bohužel nemohu soutěže zúčastnit...:-)
    Evča

    OdpovědětVymazat
  10. Milé dámy, děkuji vám za vaše komentáře! Tajemná dívka je opravdu krásná desítka, Teresia Emma Weeks. Před několika minutami na ostrovech právě odstartoval velký finálový večer, a tak držím palce seč můžu, aby Teresia na konci dostala korunku krásy. O všem vás budu informovat v příštím příspěvku.
    Vás všechny, jež jste mi napsaly komentář k tomuto článku, zařazuji do slosování o voňavou cenu z Tichomoří.;)
    Zatím přeji všem krásnou sobotu a držte se mnou palečky, Veronika. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, Teresii moc gratuluju !!!! Sice to není první místo, ale i získání titulu Miss fotografie je nádherné !!! Marki

      Vymazat