sobota 27. února 2016

WELEDA Mandlová péče na citlivou pokožku

Krásný sobotní večer přeji!
:)

Ještě než se rozloučíme s letošní zimou, chci vám povědět o mé nejoblíbenější tělové řadě od značky Weleda, kterou je jednoznačně Mandlová péče na citlivou pokožku. Mezi nadšenci přírodní kosmetiky velmi oblíbenou švýcarskou značku Weleda, jistě už povětšinou znáte a věřím, že ji zde nemusím nijak důkladně představovat, tudíž jen připomenu, že do stoletého výročí její existence zbývá poslední pětiletka a výrobky nesou certifikaci NaTrue, která je zárukou té nejvyšší kvality přírodní kosmetiky. 




První pán na holení (:)) je Mandlový sprchový krém na citlivou pokožku. Tuba má obsah 200 ml, je plastová a staví se a uzavírá plastovým vyklápěcím víčkem. Krém má jemně pečovat o citlivou pokožku, šetrně mýt a pokožku zvláčňovat a vyhlazovat a to přesně také dělá. Vytváří hustou bohatou krémovou pěnu, nádherně mandlově voní a zřejmě i díky bambuckému máslu, je očista ve sprše každodenním malým zážitkem. Ani nemusím dodávat, že krém je opravdu krémem a nikoliv gelem a podle mě se velice hodí právě na chladnější období. Vůně mandlí a marcipánu jakoby mě dokázala v těch zimních dnech obejmout a pohladit, tak hezké to je. :) Vůně na pokožce i chvíli zůstává a já její sílu ještě umocňuji dalším produktem v řadě...


Složení: Voda, Mandlový olej, Alkohol. Glycerin, Coco-glukosid, Cocoyl glukamát disodný, Bambucké máslo, Karagenan, Kyselina citronová, Xantanová guma, Cocoyl glutamát sodný, Parfém*
* z přírodních éterických olejů 


Mandlové tělové mléko na citlivou pokožku má rovněž obsah 200 ml a je svými účinky velmi podobné WELEDA Regeneračnímu tělovému mléku Granátové jablko, o kterém jsem se zmiňovala ve spotřebovaných produktech loni v září. Rovněž tu platí, že... má lehoučkou, řidší konzistenci, výborně se roztírá, snadno se vstřebává do pokožky, kterou zanechává nádherně vyživenou a ještě ráno po probuzení je hladká a voňavá. Balení je naprostá pecka, praktické, hygienické, hezké na pohled, nadávkovat potřebné množství je hračka. Zajímavostí všech tělových mlék Weleda je právě toto ekologické balení bag-in-bottle - speciální dávkovací systém s pumpičkou. Uvnitř lahvičky je tenký, pružný vak ze speciálního materiálu, který uchovává všechny cenné ingredience tělových mlék a zabraňuje jejich oxidaci. Celý systém je vzduchotěsný a chrání obsah před kontaminací zvenčí. Pumpováním se vak postupně zmenšuje a je natolik pružný,  že z něj bez problémů spotřebujete téměř veškeré mléko. Všechny plastové části obalu jsou navíc recyklovatelné.
Jedinečná je pochopitelně vůně produktu, mléko voní nádherně hořko-sladce, stejně krásně jako sprchový krém.


Složení: Voda, Mandlový olej, Alkohol, Glycerin, Skvalen, Bethenyl alkohol, Cetearyl glukosid, Bílý včelí vosk, Karagenan, Xantanová guma, Kyselina mléčná, Parfém*
* z přírodních éterických olejů


Posledním (tady by se mi spíš lépe hodilo anglické last but not least;)) produktem téhle úžasné marcipánové řady je Mandlový krém na citlivou pokožku rukou. Na tento krém jsem na blozích četla rozporuplné recenze. Sama můžu po dvou spotřebovaných tubách říct, že mi krém vyhovoval, byl mi na rukou příjemný (to je pro mě velice podstatné, dvakrát nemusím ty mastné, těžké a tuze hutné krémy), pokožku mi hezky zvláčňoval a hydratoval, roztíral i vštřebával se výborně a vůně se mi líbila, řekla bych, že všechny tři produkty této řady voní stejně (můj muž tedy popisuje vůni krému jako vůni jakéhosi lepidla na papír, které ale prý vonělo hezky;). Dodala bych pouze to, že netrpím na nijak extrémně vysušenou či popraskanou kůži na rukách a nevím, zda by hodně suché kůži pomohl. Konzistence je spíš řidší až skoro tekutá (když nakloníte ruku, steče), ale to já mám ráda. Spotřebovala jsem jej, řekla bych, rychleji než jiné krémy, je třeba větší množství, asi velikosti dvou lískových oříšků. Abych nezapomněla informaci o balení krému, hliníková tuba je sice oku lahodící, nýbrž ke konci značně nepraktická, krčí se a mačká a troška krému uvnitř určitě zůstane, vymačkat nejde a hliníkový obal asi stříhat nebudete. Množství je praktických 50 ml.


Složení: Voda, Mandlový olej, Alkohol, Behenyl alkohol, Glycerin,  Tapiokový škrob, Cetearylglukosid, Karagenan, Xantanová guma, Kyselina mléčná, Parfém*
* z přírodních éterických olejů


Celkově bylo pro mě používání této trojky moc příjemné, Mandlová péče se v únoru stala mým voňavým zimním rituálem a je mi líto, že už mi zbývá pouze trošička krému na ruce.


Jistě spoustu z vás Mandlovou péči na citlivou pokožku zná a má ji vyzkoušenou, co na ni říkáte vy? A pokud máte Weleda tělovou kosmetiku zmapovanou důkladněji, která řada je vaše nejoblíbenější?




Mějte se krásně a chroupejte mandličky...
:))


Veronika


* Za tyto produkty, jež mi byly laskavě poskytnuty k recenzi, děkuji e-shopu weleda.cz v zastoupení slečny/paní Pavly 


7 komentářů:

  1. Mandľová vôňa patrí v kozmetike medzi moje najobľúbenejšie, preto by som chcela vyskúšať aj celý tento rad Weleda. Zatiaľ mám len krém na ruky, z ktorého mám však trocha zmiešané pocity. Čakala som jednoducho niečo iné, možno viac "mliečne" alebo aké. Túto zimu nemám nejako zvlášť vysušené ruky a krému používam len maličkú kvapku, omnoho menej ako ktoréhokoľvek iného krému, no napriek tomu sa mi zdá, že zanecháva taký mastno-suchý povlak. Neviem to vysvetliť, ale necítim taký ten komfort "necítenia ničoho" :D A sklamala ma vôňa. Minule som to už písala, pripomína mi lepidlo Kanagon. (Ale sprchovaciemu krému a telovému mlieku dám určite šancu. Veď mandličky...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lenko, jsem moc zvědavá, zda Tě přesvědčí o výjimečnosti mandlové řady alespoň to tělové mléko a sprchový krém. Pak určitě napiš, zda u Tebe obstály či ne. Hezkou neděli přeji, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Ta řada vypadá opravdu zajímavě. V porodnici nám na mytí miminek dávali tu měsíčkovou řadu a na mě byla tenkrát moc výrazná, ale tohle by mi určitě vonělo. Musím očuchat. Jinak se mi daří postupně vyměňovat kosmetiku za přírodní (pečující, ne dekorativku) - a asi i díky tobě. A na pleti je to sakra znát.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luci, mám radost, že se u Tebe začíná zabydlovat přírodní kosmetika a o to větší, že pozoruješ změny k lepšímu, to je skvělé! Tuhle mandlovou řadu určitě okoukni, mně se zatím líbí asi nejvíc ze všech vyzkoušených, ač mám i další oblíbené. Přeji pěkné dny a nashle u Tvých krásných fotek, Veronika. :)

      Vymazat
    2. Nikdy jsem nemela lepsi plet. Vsimaji si toho zlepseni vsichni! Jinak jsem koupila zatim prvni vec-ten mandlovy cistici krem. Jsem moc spokojena, je to tak jemny a prijemny! Pouzivam ho vecer, rano Havlikovu cistici masku. Diky za tip a mejte se vsichni krasne! L.

      Vymazat
    3. Lucko, to myslíš ten Čisticí krém od Dr. Hauschka? Pokud ano, tak ten právě teď zkouším a nějak si nemůžu zvyknout na to vtiskávání, jak to jde Tobě? Jsem ráda, že Tě tipy ode mě takhle inspirovaly a že teď záříš i díky té přírodní kosmetice.;) Taky se u vás mějte krásně a užívejte to magické předjaří (já tuto dobu miluji, to očekávání, vůně, ptáci, rostlinky...). Veronika

      Vymazat
    4. Ne, myslim tu mandlovou Weledu v kovovym obalu. Jojo, taky tohle obdobi miluju, hlavne shodit vrstvy a sednout do travy!:-)

      Vymazat