středa 20. května 2015

KIVVI Tělová marmeláda Mummy Tummy

Krásný den přejeme od nás. Tentokrát nejen já ale i miminko, kterému se, soudě podle aktivní činnosti v břiše, dobře daří. ;)
Dnes zmiňuji mimi proto, protože se ho dnešní příspěvek bude tak trochu týkat. Tedy ne přímo jeho samotného, jako spíš mého bříška (přesnější by bylo napsat břicha, ale to bříško zní přeci jenom o mnoho líp ;)), které díky němu roste, poslední dobou překvapivě rychle. Jak je vidět, miminko bude stejně empatické jako my všichni tady, zdá se, že vnímá, že na něj v tuhle chvíli myslím a dává my to najevo (to je pro mě na období těhotenství to nejkrásnější - když cítím, jak se miminko uvnitř hýbe).
:)

Sice tentokrát nechávám většinu věcí kolem našeho těhotenství volně plynout (poprvé jsem se sebou a svým jiným stavem zabývala mnohem víc), teď jsem ráda, že vím, ve kterém se nacházíme týdnu, že obejdu všechna povinná těhotenská vyšetření a kontroly (ať žije oGTT neboli orální Glukózový Toleranční Test) a taky doufám, že stačíme do září vymyslet jména pro to naše druhorozeně. ;) Na druhou stranu ale jiné věci nezanedbávám a jednou z nich je zevní péče o své zvětšující se bříško. Poprvé jsem se docela obávala strií, tzn. že jsem si moc přála, aby se vůbec neobjevily a pravidelně jsem používala kosmetické přípravky proti striím (Tělový a masážní olej péče při striích od Nobilis Tilia, jež se mi velmi osvědčil) a opravdu, strie jsem neměla žádné a bříško po několika měsících po porodu zase štíhlé jako předtím, jen snad o malinko méně pevné, což přisuzuji spíš absenci vhodného cvičení. V polovině druhého těhotenství se strií tolik neobávám, říkám si, že když se neobjevily poprvé, neobjeví se ani tentokrát a mažu a mažu a mažu.
Mám při ruce hned několik pomocníků a dnes bych vám ráda pověděla o jednom z nich. Jako prvního v řadě (toto těhotenské okénko bude mít zřejmě pokračování a já doufám, že jej budu moct zakončit poporodní fotkou hezkého bříška ;)) jsem si vybrala Tělovou marmeládu Mummy Tummy od lotyšské značky Kivvi, o níž tu píši už pravidelně.  



Marmeláda má v první řadě skvostné složení, nad kterým mé srdéčko opravdu jásá. Samé lahůdky v podobě výživných olejů v bio kvalitě, bambucké máslo, výtažky z ženšenu a měsíčku lékařského.



Pro úplnost kopíruji kompletní složení marmelády z oficiálních stránek českého prodejce kosmetiky Kivvi naturals.cz.

Složení:
INCI: Butyrospermum parkii* (Shea butter), Cocos nucifera (Coconut) oil, Triticum vulgare (Wheat) germ oil*, Carthamus tinctorius (Safflower) oil*, Persea gratissima (Avocado) oil*, Macadamia integrifolia (Macadamia) oil*, Olea europaea (Olive) oil*, Vitis vinifera (Grape) seed oil*, Argania spinosa (Argan) oil*, Cannabis sativa (Hemp) seed oil*, Oenothera biennis (Evening primrose) oil*, Ribes nigrum (Blackcurrant) seed oil*, Rosa rubiginosa (Rosehip) oil*, Cucurbita pepo (Pumpkin) seed oil*, Vitamin E, Actinidia chinensis (Kiwi) seed oil*, Eleutherococcus senticosus (Ginseng) root extract*, Centella asiatica (Gotu kola) extract*, Calendula officinalis (Calendula) extract*, Ginkgo biloba (Ginkgo) extract*, Aroma**, Rosa rubiginosa (Rosehip) extract*.
* certified organic ingredient


Marmeláda má spíše neutrální, velmi jemnou vůni. Mně se moc líbí, obzvlášť v období těhotenství, kdy nastávající maminky z ničeho nic nemohou ani cítit některé, do té chvíle oblíbené, vůně, je tato téměř neutrální a přesto lehounce nasládlá vůně, ideální. Když tu teď čichám k obsahu sklenky, abych esenci co nejvěrněji popsala, cítím malinko i kokosovou vůni. Ta je ale opravdu sotva rozeznatelná, v marmeládě zkrátka nehledejte žádné silné vonné složky, je možné, že by vůni každá z nás popsala trochu jinak.



Další, zdánlivě nedůležitou, maličkostí, která mě u tohoto produktu tuze baví, je jeho balení. Růžová sklenička z matného skla a hliníkové šroubovací víčko jsou úplnou pastvou pro oči a estetická část mého já se při pohledu na tuhle marmeládku v 'cukrovém' obalu doslova tetelí blahem. Nemusím asi říkat, že sklenku určitě do kontejneru vyhazovat nebudu, jistě pro ni najdu upotřebení.  
:) 



Ještě než se dostanu k samotnému používání této marmelády a mému hodnocení, podíváme se v krátkosti na popis výrobce.

Tělový krém s pupalkovým olejem významně redukuje vznik strií. Obsažené bambucké máslo zvyšuje elasticitu pleti a působí protizánětlivě. Olej ze semínek kiwi stimuluje tvorbu kolagenu a obnovu kožních buněk. Oleje z hroznových jader, avokáda, šípku a makadamiových ořechů pleť regenerují a omlazují. Vzácný pěstící arganový olej pokožku chrání před škodlivými vlivy a dodává jí vitalitu. 



Marmeláda se ve sklence zdá poměrně tuhá, ale jakmile ji naberete na prsty a nanesete na kůži začne tát do příjemné konzistence. Výborně se roztírá, dokonale hydratuje a pokožku bříška krásně promašťuje. Do kůže se vsakuje velmi pomalu a postupně, já si po namazání většinou oblékám něco volnějšího, abych zbytečně mazání nesetřela oblečením a ideálně marmeládu používám před spaním.
Kůže je po namazání nádherně vláčná, jemná a sametově hebká. Když použiji marmeládu na noc, ráno se nestačím divit, jak je ráno pokožka na dotek krásná a zdravá.
Pokud ale máte rády spíš lehčí mléka, gely a obecně tělové krémy lehčích konzistencí, které okamžitě zasychají bez zanechání mastného povrchu na kůži, tak tato marmeláda asi není i přes všechny své vlastnosti, pro vás tím pravým ořechovým. Vyživuje a hydratuje pokožku ale skutečně výborně!   



Některé blogerky dokonce Kivvi marmeládu Mummy Tummy používají namísto krému na pleť anebo balzámu na rty. Na pleť jsem ji zatím nezkoušela, ale pro rty je dokonalým ošetřením a je na nich strašně příjemná. Jak by také ne, vždyť Kivvi má v nabídce vedle tělových marmelád, které jsou ke koupi hned v pěti krásných vůních, i marmelády přímo určené na rty.



Abych svoje povídání a zároveň i kosmetickou recenzi na závěr nějak shrnula, můžu s potěšením říct, že Kivvi marmeládu Mummy Tummy na svoje těhotenské bříško (a někdy i pokožku celého těla) moc ráda používám, krém je na kůži strašně příjemný stejně tak jako jeho aplikace. Velmi kladně hodnotím jeho jemnou vůni a schopnost pokožku výborně vyživovat.
Pokud jste stále ještě Kivvi tělové marmelády nezkoušely, určitě tak udělějte, výjimečně si troufám říct, že nebudete litovat. ;)
A pokud nějakou zkušenost s Mummy Tummy nebo i ostatními druhy Kivvi marmelád máte, podělte se s námi o ni, budu se těšit.
:)


Krásný podvečer ode mě (teď už s klidným, snad spícím, miminkem v bříšku),



Veronika.

18 komentářů:

  1. Já Kivvi kosmetiku naprosto miluji, zatím mě od nich nic nezklamalo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, tak to jsme dvě! ;) Měla jsem už k velké spokojenosti snad deset jejich produktů a stejně jako Tebe, ani mě žádný z nich nezklamal. Budu zkoušet dál, Kivvi mě jako jedna z mála značek drží a moc baví, přestože spolu s ní používám i jiné produkty. Přeji krásný večer, Veronika. :)

      Vymazat
  2. To balení je opravdu krásné! A nalákala jsi mě, i když se zatím na miminko nechystám :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, to vůbec nevadí, tahle tělová marmeláda jisto jistě potěší i vás 'nemaminky'. :) Pokud jsem Tě nalákala dost na to, aby sis ji pořídila, dej pak vědět, co na ni říkáš. Zdravím, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Kosmetiku neznám, ale vypadá lákavě :-) moc pěkný článek s fotkama :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Gábi, děkuji, to mě těší... :) Kivvi kosmetiku mohu za sebe upřímně doporučit a to jak tělové, tak pleťové produkty. Přeji pěkný večer a díky za zastavení se, Veronika. :)

      Vymazat
  4. to je kráásne balenie, namotala si ma :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, tomu je těžké odolat, že? Jak je někdy těžké být ženou... tolik krásných lákadel, třeba jen v podobě nádherných kosmetických obalů s vǒnavými zázraky uvnitř. ;) :))) Přeji krásné jarní dny, Veronika. :)

      Vymazat
    2. Jéj, aj tebe krásny deň.... chcem sa opýtať, posielajú z tej stránky aj do SR?

      Vymazat
    3. Bohužel jsem tuto informaci na stránkách nikde nenašla, ale pošlu dotaz majitelce, paní Vobrové a dám vědět. ;)

      Vymazat
    4. Martinko, z e-shopu na Slovensko zásilky posílají. Kompletní informace najdeš pod tímto odkazem: http://www.naturals.cz/pro-zakazniky-ze-slovenska

      Vymazat
    5. Ďakujem krásne, že si si dala námahu mi to zistiť :-*

      Vymazat
  5. Veroniko, tak tento příspěvek je šitý přímo mě na míru :-D Končím 26 tt. Dnes jsem byla v nemocnici na cukrové mňamce - oGTT ;-) a za odměnu si jdu objednat Mummy Tummy marmeládku od Kivvi. Pa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luci, já jsem teď v 25 tt. ;) 'Cukrová mňamka' - to si budu pamatovat. :D Poprvé jsem měla co dělat, abych obsah hrnku v útrobách udržela (nesladím sama vůbec), ale teď napodruhé jsem to překvapivě zvládla v pohodě a ještě si ty dvě hodinky čekání mezi odběry vyloženě užila čtením Marianne bydlení. :) Budu ráda, když pak napíšeš, jak se Ti Mummy Tummy líbí a moc zdravím, Veronika. :)

      Vymazat
  6. Jůůůů, miminko!!!! :) Mně se v bříšku taky jedno hýbe a za 10 týdnů by tu mělo být :). A taky druhorozené. Při prvním těhu jsem cukrovku měla, ale tentokrát to všechno dopadlo dobře :)
    Ale ke těm striím.... Naštěstí na ně (zatím) netrpím, i když už jsem jak vzducholoď. Používám konopný olej a nemohu si vynachválit.... ALE: marmeláda mě teda zlákala dokonale!!! Děkuji za tip, jdu objednat....!!!
    Držím palce, ať je všechno v pořádku!!!! Kat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, další těhulka mezi námi, moc blahopřeji! :) Já jsem v prvním těhotenství cukrovku neměla, tak doufám, že i tentokrát to bude dobré, zítra jdu na pravidelnou kontrolu, tak se to dozvím. Oleje obecně jako prevence strií se mi zdají být výborné, jen tahle Kivvi marmeláda je celkově tak roztomilá - obal, složení, vlastnosti i účinky, že jí lze jen stěží odolat. Doufám, že Tě také nezklame a přeji, ať je těch zbývajících 10 týdnů u vás co možná nejhezčích a nejklidnějších, Veronika. :)

      Vymazat
  7. Telovú marmeládku by som vyskúšala s veľkou radosťou. A ešte ten krásny obal... Ale zatiaľ sa mám čím mazať a, čo je vlastne aj fajn aj nie, akosi sa v poslednom čase musím natierať pomenej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Aknelko, já to mám podobně. Nemusela bych zřejmě pokožku mazat tak často, ale mám to spíš už jako takový voňavý a příjemný rituál a když objevím nějaké krásné přírodní mazání navíc v hezounkém obale, je to jasné... ;) Přeji vydařené pondělí, Veronika. :)

      Vymazat