pátek 29. srpna 2014

Lotyšská lahůdka aneb co nového od Kivvi

Přeji krásný páteční den!
Představovat dnes lotyšskou kosmetickou značku Kivvi by nejspíš bylo nošením dříví do lesa. Pokud patříte mezi ty čtenářky, jež už podobné blogové články o této kosmetice nemohou ani vidět, anebo jste prostě jen už stokrát četly o produktu, o kterém se tu dnes chci zmínit, tak si jděte místo čtení třeba uvařit voňavý mátový čaj anebo se osvěžit zázračnou vodou s citrónem. ;)
Pro ty, pro něž kosmetika Kivvi přece jen není notoricky známou si dovolím v několika bodech shrnout filozofii této značky.
Složení kosmetických výrobků kombinuje BIO, biodynamické a certifikované přísady.
Všechny výrobky obsahují olej ze semínek kiwi, jež má antioxidační vlastnosti, působí proti stárnutí, obnovuje kožní buňky a hydratuje pokožku.
Složení přípravků Kivvi je promyšleno tak, aby plnily několik funkcí namísto jediné.
Samozřejmostí je absence umělých barviv, konzervantů, aromat, minerálních látek a ropných rafinovaných produktů.
Produkty jsou vyráběny ručně v malém množství, čímž je zaručena jejich čerstvost a kvalita.
Kosmetika Kivvi je vhodná pro vegany a není testována na zvířatech.
  Kivvi zkrátka vypadá sympaticky hned na první pohled. Mě některé jejich výrobky svým úžasným složením zaujaly okamžitě. Před nedávnou dobou jsem testovala kosmetiku ze vzorečků z e-shopu Naturals, o čemž jste si tady mohly přečíst. Nepotřebovala jsem dlouho na rozhodování, který výrobek pozvu k sobě domů mezi prvními... :)
Představuji vám průkopníka kosmetiky Kivvi u mě a zároveň svůj první lotyšský voňavý kousek
...
Kivvi Tělová marmeláda citrón a máta
Složení této marmeládky je až neskutečné (mrkněte na konec článku;). Tahle sklenička bude pro pokožku opravdovým pohlazením.
Na oficiální popis výrobku se můžete podívat sem. Do konce srpna navíc můžete zakoupit všechny výrobky Kivvi se slevou 15%.
















Složení:
Butyrospermum parkii(Bambucké máslo)*, Cocos nucifera oil(Kokosový olej), Vitis vinifera oil*(Olej z hroznových jader), Olea europeana oil*(Olivový olej), Aroma**, Prunus armeniaca oil*(Olej z meruňkových jader), Prunus cerasus oil*(Olej z třešňových pecek), Triticum vulgare oil*(Olej z pšeničných klíčků), Macadamia integrifolia oil*(Olej z makadamiových ořechů), Oenothera biennis oil*(Pupalkový olej), Simmondsia chinensis oil*(Jojobový olej), Persea gratissima oil*(Avokádový olej), Hippophae rhamnoides oil*(Olej z rakytníku), Ribes nigrum oil*(Olej ze semínek černého rybízu), Rosa rubiginosa oil*(Olej z růže šípkové), Actinidia chinensis oil*(Olej ze semínek kiwi), Rubus idaeus oil*(Olej ze semínek maliníku), Vitamin E, Humulus lupulus extract(Chmelový výtažek), Calendula officinalis extract*(Výtažek z měsíčku), Ginkgo biloba extract*(Výtažek z jinanu dvoulaločného).
* certified organic ingredient
** natural essential oils

Citronovo-mátová marmeláda nebyla však v balíčku od Kivvi úplně sama samotinká, ale přicestovala hned s některými mými dalšími lotyšskými favority. Aby tu nebylo najednou až tak moc 'překivvováno', tak si je raději nechám na příště. :)



Mějte se krásně a pokud máte osobní zkušenosti z výrobky Kivvi a chcete mi o nich napsat, budu se těšit. ;)


Veronika


úterý 26. srpna 2014

Podhůří Šumavy

Přeji všem hezký, u nás deštivý, den. Jakoby už podzim klepal na dveře, je cítit ve vzduchu... Mám tenhle čas moc ráda.
 
Dnes se vrátíme do podhůří Šumavy, do CHKO Blanský les.
 

 
 
Jižní Čechy mají pro mě i mého muže zvláštní kouzlo. Kolikrát jsme si už říkali, že kdybychom neměli kořeny tady na Vysočině, chtěli bychom žít právě někde v těchto končinách. Malebné vísky s nádhernými starými staveními, rybníky, přirozené lesy, Vltava...
A hlavně místní lidé se nám tu vždycky zdají otevřenější, přátelštější, víc usměvaví... Čas tu plyne tak nějak pomaleji, přirozeněji.
V podhůří Šumavy je prostě pohádkově a v hospůdce v Lhenicích vaří tu nejlepší bramboračku s čerstvými hřiby! :))
 
 
Útočištěm nám byl krásný dům našich přátel, postavený před více než sto lety.






Dva.





Spolu.




Kluk a pes.













Procházky (nejen houbařské) v téhle krajině jsou přímo pohlazením na duši.
 




A vždycky během nich vyhládne...
:)




Balíky. Výborná zábava pro děti.



Amálka se ledasčemu novému naučila, domů se s námi vrátilo sebevědomé batole, jež z chůze přechází do běhu, když potřebuje, tváří se, že vůbec nechápe, co po ní chceme a to, co chce, nám dává najevo ještě zřetelněji než před tím. Taky se naučila od kluků nové hry a oblíbila si jídla, která já jí ale nechci dávat. ;) 











 
Už teď se těším na příští cestu do těchto půvabných míst. Na podzim by to tu mohlo být ještě krásnější, stromy zářící barvami, vůně ohňů a zoraných polí...
 
 
A co vy, máte rádi jižní kouty Čech?
 
 
 
Mějte se krásně!
 
 
Veronika 


pondělí 25. srpna 2014

Rostou?

Přeji krásné pondělí a zároveň poslední srpnový a prázdninový týden, milé čtenářky a čtenáři!
 
Včera jsme se vrátili z našeho desetidenního výletu. Trávili jsme dny u našich milých přátel na chalupě v CHKO Blanský les uprostřed lesů, kopců, krásné, klidné samoty...
 
Pro dnešek jen těchto pár slov (ale zato spoustu fotek:)), probírám se vybalováním, peru, vařím a starám se o naší malou holčičku, která se na výletě tolik proměnila a domů si přivezla pořádné nastydnutí.
K našemu výletu se ale určitě vrátím zase zítra.
 
Takže pro tuto chvíli vkládám fotografie houbařské a odpovídám tím na otázku z nadpisu dnešního příspěvku.
:)))

 

 
 
 
 






 
 
 
 
 










 
 
 
 

























































Poměrně vzácný Květnatec Archerův (Clathrus alcheri).








 
 
Loučím se s vámi a zeptám se... Už jste letos byli na houbách a na čem jste si pochutnali?
 
 
 
Děkuji za vaše návštěvy a těším se zase zítra!
 
 
Veronika
 

 


úterý 12. srpna 2014

My one way a marianne bydlení

Krásný úterní večer, milé blogerky a čtenářky!

Čas od času si kupuji časopis marianne bydlení. Moc ráda si tu prohlížím krásné interiéry, proměny domovů, čtu o nových trendech. Stránky jsou plné skvělé inspirace.
Když jsem před několika dny v obchodě listovala novým číslem, najednou jsem měla před očima známé fotografie. Překrásné fotografie domova, jež díky blogu jeho majitelky docela dobře znám. Moc mě potěšilo, že jsem si v rubrice JAK bydlí mohla přečíst o úžasném stylovém domově paní Martiny, autorky mého nejoblíbenějšího blogu my one way.
Jistě její blog dobře znáte a pokud ne, určitě někdy nakoukněte. Martina je dáma s úžasným vkusem a velkým smyslem pro detail, svůj domov zařizuje v moderním skandinávském stylu, kde převládá černá a bílá barva. Navzdory této barevné kombinaci ale interiér působí neskutečně příjemně.

Tentokrát tedy nebylo pochyb, zda si zářijové číslo marianne bydlení koupit nebo ne.

Dnes, když naše malá usnula, jsem si uvařila voňavý rebarborový čaj a znovu jsem se na stránkách přenesla do tohoto krásného domova, jež je propojen neviditelnou ale všudypřítomnou nití severu ale přitom byste ho nemuseli hledat až v daleké Skandinávii, nýbrž v našich luzích a hájích.












































Martině moc blahopřeji k uveřejnění článku a vám přeji krásnou noc...



Veronika

pondělí 11. srpna 2014

By Nord Autumn/Winter 2014

Nová kolekce By Nord bude opravdu vymazlená!! 

Textilní doplňky s již tradičními zvířecími potisky jsou opět luxusní, novinkou je nádherný vzor hadí kůže a také vzor mramoru.


Mými favority jsou zatím opět hlavně polštáře - tuleň, koně v běhu a dravci v letu... Ách... slov netřeba. 
Plechové dózičky do kuchyně s motivy severské přírody - jehličnatého lesa a březových kmenů!!





































Zdroj všech fotografií: By Nord a www.decordots.com




Zaujalo něco vás? Je By Nord také vaší srdcovou záležitostí anebo vám nic moc neříká?



Pěkné pondělí!



Veronika