pátek 3. října 2014

Spotřebováno Září 2014

Přeji pěkný den všem čtenářkám a čtenářům!
Tak trochu doufám, že vás od čtení toho mého psaní tady neodrazují poslední dobou poněkud častější kosmetické příspěvky.
Brzy zřejmě nastane čas, kdy nechám kosmetiku zase na čas jen v té koupelně a půjdeme místo mazání(se:)) cestovat, bydlet, číst, přemýšlet... ;)

Pokud vás ale přesto mé prázdné obaly pěkně štvou, tak dnes ještě čtení vynechejte a přijďte příště... zvu vás k barevnému, veselému podzimnímu čtení. :)) 

A pro ty z vás, které(asi to budou spíš dámy;)) sem ke mně začaly chodit třeba právě kvůli té kosmetice, tu dnes mám svůj stručný přehled vypotřebovaných produktů za minulý měsíc a můj názor na ně. 

Tady jsou...














Začnu dnes tak trochu od konce miniaturními vzorečky.


Peelingový sprchový gel citrón a máta, Kivvi. Bambusový prášek jemně čistí pokožku. Pokud máte rádi hrubší tělové peelingy na bázi cukru, tento gel bude pro vás zřejmě až moc jemný. Stejně tak jemně, skoro neutrálně voní, žádná výrazná mátová nebo citrónová vůně. 
Mně by na každodenní umývání vyhovoval, ale spíš bych chtěla vyzkoušet jeho druhou vůni - Sladký pomeranč.

Pleťový peeling s bambusem a olejem ze semínek papáji, Kivvi. Mám už asi třetí vzoreček a znovu se utvrzuji, že jde o jeden z nejlepších produktů Kivvi!
Nejspíš bude mezi mými přáními pro Ježíška...;)  

Granátové jablko regenerační tělové mléko (2 x 4 ml), Weleda. Nové, lehké tělové mléko s obsahem bio oleje ze semínek granátového jablka, oleje z meruňkových jadérek a bambuckého másla. Přírodní éterické oleje v něm obsažené mají pozitivní vliv na smysly. Mléko se okamžitě vstřebává, vůně  mi byla moc příjemná, kůže je po namazání pěkně hladká. Dívala jsem se, že Weleda nabízí ještě další regenerační produkty stejné řady, a to Regenerační olej Granátové jablko, Regenerační krém na ruce G. j. a Sprchový krém G. j. 
Podívám se po velkém balení.

Koupelová přísada Růže (10 ml), Dr. Hauschka. V duchu jsem si ji přejmenovala na růžovou krémovou koupel. Vůně je tak silná a autentická díky éterickému oleji z růže damašské. Provoní celou koupelnu! Pěstící složky jojobového a mandlového oleje působí blahodárně na jemnou pokožku dětí i dospělých. Škoda, že chvilky pro klidnou koupel jsou teď u mě spíš vzácností...
Vůbec by mi nevadilo do konce života používat jen Hauschkovu kosmetiku... ;) 

Pear & Pink Magnolia Body Lotion (5 ml), Crabtree & Evelyn. Tělové mléko sladkých ovocných a květinových vůní, má lehkou konzistenci, hned se vstřebá a pokožku zanechá pěkně sametovou(to ALE asi ty silikony). Složení nic moc, rozhodně nejde o přírodní kosmetiku - PEG-100 Stearate, Dimethicone atd.:(
Můj verdikt: Pěkná vůně 'fujtajbl' složení nezachrání! 

Pure cleansing gelée (2 ml), Luzern Laboratories. L.L. jsem vůbec neznala. Gel pleť dobře vyčistí, nevysušuje, je vhodný pro mastnou i smíšenou pleť. Obsahuje přírodní bio složky, aloe vera, výtažky z okurky...

Slaměnkový denní krém (1,5 ml), L'Occitane. Další vzoreček z denní pleťové péče od L'Occitane, který moc příjemně voní, má dobrou konzistenci a pleť je po nanesení hladká a jemná.


Hydratační krém Q10 (1 ml), Lavera & Regenerační denní krém Faces MY AGE proti vráskám (1 ml), Lavera. Oba vzorečky jsem použila na dekolt a krk. Byly příjemné - vůně, konzistence. Obecně se mi Lavera denní krémy zdají vhodné pro každodenní(rodinné) používání.


A jdeme do sprchy...


Sprchový gel Summer Grapefruit (30 ml), Compagnie de Provence. Hořká vůně grepu patří u C. de P. mezi mé oblíbené. Měla jsem i grepový krém na ruce a ten jsem používala taky ráda. Gel dobře, šetrně myje a pěkně pění.
Jelikož se k témuž sprcháči vracím zřídkakdy, tak asi spíš vyzkouším nějaký další...

Sprchový gel Ylang-ylang (500 ml), Nobilis Tilia. Tento produkt má krásnou smyslnou vůni. Pokud znáte vůni éterického oleje ylang-ylang, nemusím vám říkat nic dalšího.;) Pokud ne, určitě ho někdy vyzkoušejte. Tento éterický olej má omlazující účinky na pokožku, výrazně zklidňuje nervovou soustavu(což občas potřebujeme všichni, že?), povznáší ducha a harmonizuje emoce. Navíc působí afrodiziakálně!;) 
Já mám k tomuto gelu/vůni tak trochu speciální vztah... používala jsem jej ke konci těhotenství a pak první dny, kdy s námi už byla naše malá Amálka a tak mi vůně ylang-ylang bude ty úžasné dny asi už navždy připomínat. :))
Gel šetrně čistí pokožku, pění velmi málo, používala jsem větší množství než u běžně pěnících přípravků.
Zatím nové balení nekupuji, ale myslím, že jednou opět přijde jeho den. ;) 

Fíkové mýdlo Marseille (100 g), Le Chatelard. Na mém oblíbeném e-shopu bellarose.cz mají na výběr z nepřeberného množství luxusních přírodních marseillských mýdel všech možných vůní a barev. Potřebujete, aby vám mýdlo ladilo do barvy fialových ručníků? Pak si vyberte třeba právě to fíkové.;)
Já mám marseillská mádla tuze ráda. Skvěle myjí, nevysušují pokožku a když je třeba, můžu s nimi umýt i Amálku. 
Jistě si koupím další... zase nějakou jinou vůni.;)  


A co ruce a nohy?


Natura Siberica Krém na nohy pro aktivní péči (75 ml). Výborný krém na nohy!! Příjemně voní, dobře se vstřebává, nelepí a kůži na chodidlech krásně změkčuje.
Určitě si koupím další balení.

Krém na ruce La Source Hand Therapy (25 g), Crabtree & Evelyn. První spotřebovaný krém na ruce od C & E. Voní hezky, vůně je spíš jemná a vhodná i pro pány. Krém hodnotím velmi kladně, skvěle se vsakuje, ruce jsou po namazání krásně hladké, hydratované.
Můžu vám jej doporučit.;) 



Zuby nakonec...;)


100% Přírodní zubní pasta Citrus & Aloe vera (50 ml), Green People. Konečně jsme zamávali průmyslovým chemickým zubním pastám plných emulgátorů, pěnidel, sladidel a fluoridů a průkopníkem zdravé přírodní péče o chrup se u nás stala značka Green People. Tahle konkrétní zubní pasta má příjemnou citrusovou příchuť, pochopitelně nepění a mně netrvalo ani den zvyknout si na tuhle změnu. Pasta čistí výborně, mám pocit i lépe vyčištěných zubů než dřív.
Zubní pasty GP určitě ano!;) 
(Teď používáme s jinou příchutí, a to Fennel & Propolis, která chutná věrně jako pendrek nebo hašlerky.)


Pro dnešek se s vámi loučím a přeji krásné víkendové dny!
:)



Veronika  





7 komentářů:

  1. Ach ty máš tak krásné fotky i u tak rutinního článku jako je spotřebováno :-)

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavé vypadá ta přírodní zubní pasta, chtělo by to vyzkoušet. A fotky jsou fakt pěkně ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem ráda, že se lǐbí...:) Pasty GP můžu vřele doporučit. Teď tu mám připravenou přírodní zubní pastu JĀSÖN, uvidíme, jak se osvědčí ta a potom Dr. Hauschka... Pěkný den, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Marseillská mýdla jsou skvělá:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Anežko, zrovna jsem udělala objednávku v Bella Rose a hádej co je mimo jiné v ní... asi kilo marseillských mýdel.;) Budou se hodit pro milé pod stromeček...:) Krásný víkend, Veronika. :)

      Vymazat
  4. Zubnú pastu už mám na zozname prianí, dúfam, že sa mi ju podarí niekde zohnať. Nemáš pre mňa tip, kde?

    OdpovědětVymazat