čtvrtek 16. října 2014

Chvilka klidu...

Krásné odpoledne!

Ve čtvrtek dopoledne chodím s Amálkou cvičit. Po obědě je už většinou tak unavená, že začíná únavou poplakávat. Během chviličky usíná u prsu a já ji pak úplně bezvládnou přendám do ložnice do měkoučké hacky. Holčička přes den stále ještě spí dvě hodiny a někdy i déle...

Já mám tak alespoň chvilku pro sebe, můžu si číst, vyfotit v klidu pár fotek, napsat vám něco na blog anebo jako právě dnes prolistovat druhé číslo časopisu Nové proměny bydlení, který se mi moc zalíbil.
Minulý měsíc mi z redakce laskavě zaslali první číslo gratis. Zaujalo mě natolik, že jsem si dnes přinesla nové listopadové vydání.




K tomu jsem si poprvé zapálila kašmírovou svíčku Meadows. Voní překrásně... 



Už minule jsem si říkala, zda si časopis nepředplatím. Tolik inspirace v jednom časopise, proměny bydlení českých domácností, zajímavé interiérové tipy... Nacházíce se ve fázi plánování našeho budoucího slaměného domu, často hledám nejrůznější inspiraci.  Dárek k ročnímu předplatnému mě přesvědčil během vteřiny. Knihu Denisy Bartošové, designérky NPB a majitelky mého oblíbeného e-shopu a Hokynářství u Desiny Láska prochází kuchyní mám vyhlídnutou už od loňských Vánoc a právě ta je teď dárkem k ročnímu předplatnému. Mimichodem, kniha letos v Pekingu vyhrála 1. místo v soutěži o nejkrásnější kuchařku světa 2013. ;) 








A co vy? Co dnes zpříjemňuje odpoledne vám? Už jste Nové proměny bydlení četli?





Mějte se krásně!
:)



Veronika

12 komentářů:

  1. Ahoj, aj ja som si prvé číslo kúpila a čakám na druhé..u nás bude až zajtra..tak sa teším:))dlhé roky som kupovala MB, ale presedlávam na Nové proměny bydlení...a knihu by som si tiež moc želala...tak hezké čtení a veľa inšpiríácie..hneď ráno nabehnem do stánku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, přeji pěkné čtení! U nás je dnes deštivo, takže ideální počasí na horký čaj, deku a knížku (anebo NPB;)). Krásný den, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Veru, dneska jsem si ho "tajně" četla v práci .... nemohla jsem to vydržet ..... pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marki, Ty jedna! ;) :) Ten pocit znám... já jsem včera chvíli četla i za chůze parkem tlačíc Amálku v kočárku. :) Hezké dny, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Stejně mě nejvíce zaujala ta svíčka! Vypadá dokonale! :))

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svíčka voní nádherně, zapálená i zfouknutá a stačí jen projít kolem a vůně je hned krásně cítit... :) Přeji krásný podzim se spoustou plápolajících svíček, Veronika. :)

      Vymazat
  4. Už je další číslo????????????????????? Díky za připomenutí, Veru! :-) Hezký večer! L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, taky se často divím, že je týden/měsíc pryč... A nejvíc je to vidět na těch našich dcerkách, viď? ;) Krásné dny i k vám, Veronika. :)

      Vymazat
  5. Veroniko děkuju moc za zmínku o Desině, vůbec jsem jí neznala a to ted bydlím skoro vedle ní:) a už hoďku trávím v jejím eobchodě:) tohle mám na blozích ráda, že objevuju tolik nového:) ..a na co se mooc těším budou vaše zkušenosti se slamákem, já tenhle ideál opustila, nemám na jeho realizaci tolik energie a domeček chci co nejdříve, ale můj sen to byl taky:) hezké dny Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Káťo, já se těším, až jednou budu poblíž Kostelce. To pak určitě zavítám do Hokynářství u Desiny. To abych měla s sebou ale naditou peněženku. Tak vlastně nevím, jestli bych si to s Vámi chtěla vyměnit a bydlet blízko anebo raděj ne. ;) :) Ten e-shop přece jenom není tak nebezpečný, že? ;)
      Ani nevíte, jak se těším na celý ten proces já... od vezení slámy k nám až po omítky, které si doufám uděláme sami svýma rukama. Jsem si jistá, že tvoření našeho domu bude obohacující zážitek a možná, že nejen pro nás... rádi se se čtenáři podělíme o své zkušenosti. Zatím je ale stále ještě čas, jsme úplně na počátku... čekáme na proutkaře... Krásné dny, Veronika. :)

      Vymazat
  6. JoJo, už mi lebedi v kabelce ;-) cesty busem se pro me rapidně zkrátily už s prvním číslem. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Moni, není nad to si cesty v MHD a jiných dopravních prostředcích zpříjemnit pěkným čtením.;) Akorát že mě bývá špatně, já můžu číst jen v letadle a ve vlaku. Hezký den, Veronika. :)

      Vymazat