pátek 5. září 2014

Spotřebováno Červen/Červenec 2014

Hezký den, milé blogerky!
Dnes mám pro vás u mě poněkud neobvyklý příspěvek, nakoukneme do mého kosmetického světa, představím vám produkty, které jsem spotřebovala během června a července (srpnové produkty si nechám zase na příště).
Ráda čtu blogy některých beauty blogerek, obzvlášť těch, jež se zajímají o bio kosmetiku (tímto zdravím Růžového chrousta;)). Zajímají mě recenze některých výrobků, a to hlavně tehdy, když přemýšlím o koupi něčeho ne zrovna levného anebo hledám nějaký vhodný produkt, jež bude dobrou přírodní substitucí třeba za chemickou zubní pastu.
Musím se přiznat, že jsem z počátku nechápala smysl podobných článků Spotřebováno, Empties apod. Ba co víc, když jsem takový článek na některém blogu viděla, hned jsem si dotyčnou blogerku v duchu zaškatulkovala do stáda těch, jež schovávají každý prázdný obal od vypotřebované kosmetiky, aby na konci měsíce udělali konečný součet, kolik že kousků spotřebovaly/vyhodily a kolik naopak přikoupily, aby se pak s ostatními blogerkami mohly předhánět, která z nich spotřebovala víc, která ještě víc a která úplně nejvíc (tady můžete cítit trochu ironie, ale opravdu jen trošičku;), aby celému blogerskému světu řekly, zda jsou tento měsíc s kosmetikou v plusu, či naopak v mínusu. Uff, to je ale souvětí.;)
A kdože tady čirou náhodou ve svém prvním článku Spotřebováno kritizuje schraňování prázdných obalů od šampónů, aby je pak po nějaké době vyfotil a šoupnul na blog? No dobře, abyste mě nepochopily(pro tentokrát pány vynechám;) špatně, uvědomila jsem si, že takové Spotřebováno může být(a většinou to tak opravdu je) dobrou souhrnnou recenzí produktů, jež daná blogerka delší dobu používala(pokud nejde jen o první zkušenost s kosmetikou ze vzorečků). V neposlední řadě bývá pro nás holky zajímavé nakouknout pootevřenými dveřmi do cizí koupelny anebo tam rovnou vlézt a prohlídnout si všechny voňavé lahvičky a tubičky na poličkách. Mimochodem to já hrozně ráda!:))
Já sice nejsem žádná beauty blogerka a jak to tak vidím, ani jí pravděpodobně nebudu, ale přesto si tady tu a tam budete moc prohlédnout mazátka a patlátka, které se buď přímo zabydlí anebo jen letmo mihnou u mě doma. Pokud se mi navíc bude zdát, že můj názor na daný výrobek by mohl někoho zajímat anebo být dokonce nápomocný při rozhodování, zda danou věcičku koupit či ne, ráda vám tu o nich něco napíšu. Stejně tak budou tyto články sloužit mě, třeba až budu popáté v jiném stavu a zaboha si nebudu moct vzpomenout kterýže to krém na strie mi pomáhal, mrknu sem  a budu mít hned jasno. :))) 

Tak jestli máte chuť, pojďte se se mnou podívat na první várku spotřebovaných produktů. 







Vzorečky pleťové kosmetiky od Biodermy. Ani nevím, odkud mi byly poslány. Produkty od této značky nijak nevyhledávám, začínám dávat přednost přírodnějšímu složení. Pleť si ale po vyzkoušení pleťové péče od Biodermy nijak nestěžovala, ba co víc, zdála se docela spokojená.



Granátové jablko Vyhlazující denní krém (1,5 ml), Weleda. Vzoreček denního krému, jež má vyhlazovat pleť, zjemňovat vrásky a zlepšovat elasticitu pleti. Krém se dobře roztíral, měl lehkou krémovou konzistenci a hezky, docela netradičně voněl. Trochu hůř se mi vstřebával a zanechával mi pleť poněkud mastnou.
Zajímavá vůně, ale tento produkt mi ne úplně vyhovoval.
Lavera Basis sensitiv Creme soft (1 ml). Hydratační krém pro univerzální použití s obsahem bio jojobového oleje, bio aloe vera a vitamínu E. Tento krém bych doporučila jako dobrý 'rodinný' krém pro každodenní mazání za dobrý peníz. 



Šampon a kondicionér na suché a poškozené vlasy (po 50 ml), L'Occitane. Můžu říct, že tyto dva vlasoví pomocníci mě opravdu nadchli. Psala jsem už o nich v příspěvku Červencoví oblíbenci u mě v koupelně. Je velká škoda, že šampon a kondicionér nemají ještě o chloupek přírodnější složení. Vlasy jsou ale po tomhle tak krásné, že v tomto případě to francouzům snad i odpustím.;)
Právě se chystám vyzkoušet vlasové produkty od dvou super přírodních značek, tak uvidíme, jestli budu chtít své vlasy znovu svěřit do péče L'Occitane...
Obnovující šampon (10 ml), Nobilis Tilia. Už je to nějaký pátek, co jsem chtěla vyzkoušet vlasové produkty od této české přírodní značky. Začala jsem právě tímto obnovujícím šamponem. Šampon obsahuje arganový a dýňový olej, má obnovovat strukturu poškozených vlasů, zvláčňovat je a vyživovat. Bohužel se mi zdálo, že jsem po něm měla vlasy trochu moc drsné a bez vůně. Měli jsme i plné balení 200 ml a můj muž byl se šamponem spokojený.
Já bych si tento šampon znovu nekoupila.
Výživný balzám (10 ml), Nobilis Tilia. Tento balzám obsahuje řadu bioaktivních látek a olejů, jež dodávají vlasům výživu, podporují rozčesávání a zabraňují lámavosti. Z maličkého vzorkového balení jsem nestačila posoudit účinky tohoto balzámu. Vlasy po použití byly ale jistě o poznání lepší než po umytí pouze šamponem. Přinejmenším šly lépe rozčesat.
Balzám jsem si nezamilovala natolik, abych přemýšlela o koupi většího balení.

Sprchový gel Verbena a Tělové mléko Verbena (po 50 ml), L'Occitane. Více o těchto produktech, které jsem si v létě dost oblíbila si můžete přečíst tady.

Krémy na ruce Wild Rose, Summer Grapefruit a Cherry Blossom (po 30 ml), Compagnie de Provence. Krémy sice obsahují takové lahůdky jako bambucké máslo, olivový olej, esenciální oleje a vitamin E, ale bohužel úplně nesplnily má očekávání. Hlavním důvodem byla nedostatečná hydratace. Krém se téměř okamžitě vstřebal, což je pro mě dobře(nemusím v nečinosti čekat, až ruce zaschnou), ale během chvilky jsem měla pocit, jako bych si ruce snad vůbec nenamazala. Ani vůně mě nijak zvlášť neoslnily, květinová vůně divoké růže je hodně výrazná, řekla bych až opojná, nebyla mi bohužel moc příjemná. Podobně i sladká třešňová vůně. Nejpříjemnější vůni pro mě měl krém s nahořklou vůní grapefruitu. Všechny krémy byly přiloženy jako pozornost při nákupu na e-shopu Nordic Day. 
Asi uhodnete, že sama bych si krémy na ruce Compagnie de Provence nekoupila. Pokud si ke mně ale znovu najdou cestu, ráda vyzkouším ještě ostatní vůně.

Krém na ruce (10 ml), L'Occitane. Zjemňující krém jsem měla v maličkém vzorkovém balení. Obsahuje mimo jiné bambucké máslo, med, výtažek z mandlí a kokosový olej. Ruce byly po něm krásně hladké, vyživené a voňavé.
Krém vám můžu doporučit, ale vzhledem k pořádné zásobě krémů na ruce, které tu teď mám dovezené z Anglie, je koupě tohoto krému u mě odložena na neurčito. ;)



Mini mýdlo Figue of Provence (25 g), Compagnie de Provence. Marseillské mýdlo s vůní fíků francouzské kosmetické značky. Vyrobeno tradičními postupy výroby mýdla kde jinde než v Marseille.
Krásně jemně voní, používala jsem ho na ruce a při kempování venku několikrát i na umytí obličeje. Mýdlo nevysušuje. Mini mýdelko jsem dostala opět jako pozornost k objednávce na e-shopu Nordic day.
Koupila bych si jej? Proč ne. :)
Klasické toaletní mýdlo Avena (100 g). Tohle mýdlo jsme dostali, myslím, od mamky. Není to nic 100%ně přírodního, přestože se obal snaží brnknout na strunku těch, co mají rádi přírodní mýdélka. Výrobce však deklaruje obsah přírodního extraktu ovsa setého a peelingu. My jsme mýdlo používali hlavně na ruce. Jde o český výrobek, což u mě představuje malé (bez)významné plus. 
Pokud na tohle mýdlo u někoho v koupelně natrefím, klidně si s ním umyji ruce, ale sama ho kupovat nebudu. 



Olej na masáž břicha šestinedělky (30 ml), Bahnhof-Apotheke. Tahle lahvička s aromaterapeutickým obsahem mi tu zbyla od loňského roku. Na dně zbylo malé množství oleje tak na jedno použití, a tak jsem ho konečně vypotřebovala. Tento olejíček je jedním z mnoha skvělých výrobků vyvinutých německou porodní asistentkou a autorkou výborné knihy Zdravé těhotenství, přirozený porod, Ingeborg Stadelmann. Některé produkty jsou k zakoupení i u nás a to na e-shopu Devaterokviti.com (více informací naleznete zde). Jak už napovídá název olejíčku, používá se na bříško po porodu, podporuje stahování dělohy a napíná tkáň. Olej mi byl na břiše příjemný a dost silně bylinkově voněl. Má nazelenalou barvu a také trochu dozelena/dožluta barví oblečení. Já jsem si břicho mazala na noc po sprše, takže jsem často měla trošku obarvené pyžamo. Olejíček obsahuje esenciální oleje grapefruit, geranium, řebříček, jalovec, cypřiš, dále měsíček v mandlovém oleji, slunečnicový olej a olej z pšeničných klíčků.
Tento olejíček všem nastávajícím maminkám určitě doporučuji a až se bude blížit další šestinedělí, určitě si ho opět koupím!;))
Bioderma Atoderm tyčinka na rty (4 g). Je popisována jako hydratační, regenerační a zklidňující na suché a citlivé rty. Řekla bych, že produkt opravdu dělá to, co slibuje. Navíc příjemně jemně voní a rty jsou po natření trochu lesklé, což může být také bonus. Zdálo se mi, že v teple trochu měkne a tudíž se hůř nanáší.
Jelikož je tolik jiných, čistě přírodních, značek, jež vyrábějí balzámy na rty, které bych ráda vyzkoušela, tuto tyčinku od Biodermy už si pravděpodobně kupovat nebudu.


Na úplný závěr něco z péče o naší nejmenší...

Měsíčková kojenecká koupel (200 ml), Weleda. Výrobce tuto kopupel popisuje jako jemnou nepěnivou koupelovou přísadu se šetrnými čistícími a jemnými pěstícími účinky. Přípravek má taktéž posilovat přirozenou ochrannou funkci pokožky.
Nakolik platí posledně zmíněné sice posoudit nedokáži, ale rozhodně můžu říct, že koupel je moc příjemná, lehounce jemně voní, má bílou, trochu krémovou konzistenci a vodu zabarví doběla. Je trošinku mastná a pokožka je po vykoupání ještě jemnější a hladší než před tím. Není třeba dítko ničím jiným mýt, stačí jen otřít žínkou nebo houbou a není ani nutné po koupeli mazat olejem. Koupel byla součástí kojeneckého měsíčkového setu. Jistě budu kupovat další balení.

Měsíčkový kojenecký olej (200 ml), Weleda. Výborný neparfemovaný olej pro každodenní použití, vhodný od narození. Obsahuje pouze čisté rostlinné oleje a měsíček lékařský v BIO kvalitě, jež má zklidňující a hojící účinky.
Olej skutečně hojí a zklidňuje, používali jsme jej především po koupání, i pod plenky. Olej byl taktéž součástí kojeneckého měsíčkového setu. Určitě si ho znovu pořídíme.


A jsme u konce. Dnes to byl poněkud obsáhlejší článek, tak pokud jste dočetly až sem, děkuji za váš čas. :)

 Máte zkušenosti s některým z těchto produktů a co říkáte na rubriku Spotřebováno v Tygřím doupěti?


Příště opustíme svět kosmetiky a začteme se do jedné vynikající knihy, tak se zastavte... ;)


Přeji krásný víkend!


Veronika



7 komentářů:

  1. Spotřebovánu se nebráním :-) Já jsem teda lempl, a prázdné lahvičky se mi skladovat nechtějí, ale ráda si to u jiným počtu :-) Z výrobků, které jsi zkoušela Ty mám ráda ty L'occitaní přípravky na vlasy, to jo. Naproti tomu jejich krém na ruce mě vůbec nezaujal, a přišel mi slabý. A Bioderma mě taky vůbec neláká, lékárenská kosmetika není nic pro mě ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Claire, díky za návštěvu a tvůj komentář. Nevím, jestli se budu 'Spotřebovánu' na blogu pravidelně věnovat, musím říct, že tento typ příspěvku je dost časově náročný. Možná by řešením bylo natáčení videí namísto zdlouhavých článků. Uvidíme...
      Sama jsem zvědavá, jak to do budoucna bude se mnou a L'Occitane.:) Ale tahle vlasová řada...jej!;))
      Přeji krásný víkend ve znamení babího léta, Veronika. :)

      Vymazat
    2. Věřím, že to zabere spoustu času :-) Každopádně ani videu se nebráním :-) Taky přeji krásný víkend ;-)

      Vymazat
  2. Teda, Verčo, to je zpravodajství! Já jsem teda asi mimoň v těchto věcech, protože nic z výše zmíněného nejen, že nepoužívám, ale skoro většinu ani neznám... Asi tu péči o sebe podceňuju, no snad toho jednou nebudu litovat! Hezký víkend a hezké babí léto! L.

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám se články o spotřebovaných produktech ten samý problém co ty, žádný jsem zatím nepsala, i když se už dlouho chystám... nevím, prostě nějak nemůžu překousnout to focení prázdných lahviček a tubiček. :-D

    Z Tvých vypotřebovaných věcí mám zkušenost jen s Biodermou Sébium, měla jsem AKN Fluid, ale po nějaké době mi přestal vyhovovat. Naproti tomu Pore Refiner si kupuju pořád dokola, mám už asi čtvrté balení a nic lepšího jako bázi pod make-up na mou mastnou pleť neznám. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Spotrebované mi u iných blogeriek nevadí, ale mne sa teda nechce skladovať prázdne obaly, mám dosť kozmetiky i bez nich :D Takže tento typ článku som myslím spísala len raz :) Od Weledy sa mne páčilo ich telové mlieko s granátovým jablkom, pekne vonia a rýchlo sa vsiakne, pokožka neostane mastná :) No a kojenecký kúpeľ mám doma tiež, teraz na jeseň a zimu sa zíde, i keď ja si ho nechávam pre seba :)

    OdpovědětVymazat
  5. Veru, jí taky tíhnu k přírodní kosmetice, ale na biodermu moje pleť reaguje vyloženě pozitivně, tedy kromě jejich micelárky, po té jsem se osypávala pravidelně!

    OdpovědětVymazat