čtvrtek 18. září 2014

Matrjošky, matrjošky, kam jdete?

Přeji krásný den! Dnes od nás zvesela. Zatímco Amálka si šla po obědě schrupnout, někdo tichounce zaklepal na dveře. Nebylo to ale jedno klepání, ale hned patero! Že by nějací nezvaní hosté? Trochu nejistě jdu otevřít, něco od oběda sice zbylo, ale pro pět strávníků to zrovna ne! Záhy se ukázalo, že mé obavy byly zbytečné, místo pěti hladových krků na mě zamrkalo pět párů černých očiček, usmálo se na mě pět drobných pusinek a patero růžových tvářiček se dokonce i trochu zardělo. :))
 
Nemáme ale žádnou návštěvu, ale ode dneška se naše trojčlenná domácnost rozrostla o pět nových obyvatel, pět krásných ruských matrjošek oděných trochu neobvykle do skandinávských hávů. ;)
 
Jak jsem během vteřiny pochopila, matrjošky nejsou ženského rodu jen tak pro nic za nic. Než jsem vůbec stačila pořádně otevřít dveře a jak se patří je uvítat, už cupitaly chodbou dovnitř a jedna po druhé rovnou do koupelny. Raz, dva, tři, už byly na poličce a šup, rozestavěly se mezi voňavé lahvičky.
Co vám budu ještě povídat... zkrátka ženské!
:)) 




V koupelně si matrjošky dávají na čas, jak to tak vypadá, pěkně si ty první chvilky u nás vychutnávají. Třeba si potřebují po té dlouhé cestě k nám nejdřív odpočinout, než si prohlédnou ostatní koutky našeho domova a rozhodnou se, kde se nakonec zabydlí. :)


















 Jsem moc zvědavá, co na matrjošky řekne Amálka, až se probudí a pak jestli se s nimi znovu shledám. ;)


 
 
Jen koukám, že ta největší, asi maminka těch čtyř, se někde zapomněla, tak se jdu po ní raději podívat.



Co dnes udělalo radost vám?
 
 
 
 
Mějte se pohádkově!
 
 
 
 
Veronika
 
:)))



 


13 komentářů:

  1. Sú krááásne, milujem matrijošky, mám jedny od detstva ešte z bývalého ZSSR, ale tieto som už tiež pozerala na ND...sú fakt pohádkové...prajem pekný deň, nech sa Amálke páčia..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marcelo, my jsme doma naopak nikdy žádné matrjošky neměli, o to větší radost mám teď možná z těchto. Jen mám velké dilema, zda si matrjošky ponechat jako dekoraci, anebo je darovat Amálce. Jsem si jistá, že se ji budou moc líbit (hlavně to, že se dají schovat jedna do druhé, úplně vidím ta její zvědavá očka...:)), možná je nakonec ještě schovám Amálce pod stromeček. Jak tak o tom přemýšlím, hodily by se nám ještě jedny.;)
      Krásný víkend na Slovensko, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Nádherný jsou a jako úložný prostor pro kosmetické poklady jsou skvělé. Jen jestli Ti je tam Amálka nechá ... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Iri, díky za návštěvu u mě! To je skvělý nápad, úložný prostor na malé kosmetické poklady. Do těch dvou větších by se určitě vešlo třeba pár balzámů na rty, nebo skleněných vzorečků od Dr.Hauschky. Hned to jdu vyzkoušet.;) No a na to, jak se s Amálkou o matrjošky podělíme, jsem sama zvědavá...:) Hezký pátek, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Veru, jsou nádherné .... už jsem po nich taky pokukovala .... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá M.A.R.K.I, to jsou... nejrozkošnější jaké jsem kdy viděla! A mně se moc líbí i jejich velikost, jsou docela malé oproti těm klasickým, které si pamatuji. Tyhle jsou akorát do dětských ruček, nebo jako krásná dekorace na poličku nebo stůl. A koukala jsem, že už zbýval na ND poslední kus (sada). Přeji pěkné dny a krásné uvítání podzimu, Veronika. :)

      Vymazat
  4. To je opravdu nádhera!! Kde se dají takové poklady sehnat? :)
    Jinak se mi moc líbí Tvá sbírka kosmetiky a naštěstí se i trošku podobá té mé (alespoň díky Kivvi a Hauschkovi). :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nicco, tyhle krásné matrjošky byly k dostání na e-shopu www.nordicday.cz, ale teď jsem koukala, že už jsou vyprodané (skladem budou znovu v listopadu).;)
      Tvá sbírka musí taky rozhodně stát za to, soudě dle kosmetických recenzí u Tebe na blogu. Někdy bych docela ráda viděla všechny tvé kosm. poklady hezky pohromadě.:) Měj se krásně, Veronika. :)

      Vymazat
    2. Jé, to je škoda že už jsou vyprodané, vypadají opravdu nádherně.. Jinak možná se někdy odhodlám vše vyfotit, ale přijde mi že na to nemám dost uspořádanou koupelnu (tu mám spolu s přítelem a sestrou v domě od rodičů, takže ne úplně podle mých představ a nic co by se dalo takhle krásně nafotit..)

      Vymazat
  5. Jeeee, nové obyvatelky vaší domácnosti jsou fakt nádherné :)!! Já kdysi měla dvě ze SSSR a milovala jsem jejich dřevěnou vůni i lehké vrznutí, když se jim otevíralo bříško. Myslím, že jich bylo celkem 5 takže 10 celkem a vůůůůbec nevím, kam přišly :(
    Co jim říkala Amálka?
    A co mi dnes udělalo radost? Tvůj článek...!
    Krásný den...Kat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kat..., děkuji za tvůj milý komentář!;) Naše matrjošky taky dřevitě voní a při otevírání jim vržou bříška.:) Amálce se líbily moc, její údiv nad další menší panenkou uvnitř té větší byl okouzlující.:)) A protože si s nimi vydržela hrát, očividně ji zaujaly hodně, dostane je nakonec Málinka pod stromeček a maminka si je bude občas půjčovat.;) Přeji krásné dny a také přeji, aby se ty tvé matrjošky z dětství přece jen někde objevily...;) Veronika :)

      Vymazat
  6. Ach, matriošky som vždy túžila mať, ale doma sme ich nemali. Myslím, že len v škôlke som sa s nimi hrala. A ako píše Kat, presne to vrznutie voňavého dreveného bruška bolo fascinujúce. To sa nedá zabudnúť :)
    Veronika, keď som videla fotky v tomto článku, prebehlo mi hlavou: "Ach, tá má krásnu kúpeľňu!", čiže máš zaujímavú zbierku kozmetiky, ktorá mi polichotila. Myslím, že tu budem rada čerpať inšpiráciu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Aknelko, moc Tě vítám na Tygřím blogu a děkuji za krásné komentáře!:) Já jsem právě matrjošky také nikdy neměla, takže když jsem na nordicday uviděla tyhle malinké pro malé ručky, navíc se severským twistem, nebylo o čem uvažovat. Jsou nádhernou dekorací i skvělou hračkou. Jak už jsem tu jednou psala, hodně přemýšlíme nad výběrem hraček pro dcerku...
      V mojí malé koupelně jsme nebyli naposledy, zase vás někdy pozvu k nakouknutí (nebo očichání;)). Přeji krásné podzimní dny a na shledanou u mě, Veronika. :)

      Vymazat