pondělí 12. května 2014

Balerínky

Po několika dnech nepřítomnosti na blogu Vás opět zdravím, milé čtenářky! Doufám, že jste si o prodlouženém víkendu pěkně odpočinuly. My jsme si s dcerkou a mým mužem vyjeli v pátek na výlet do Dolního Rakouska do údolí řeky Dyje, ale během cesty došlo k určitým změnám, a tak jsme naše plány změnili a tohož dne se vrátili zpátky domů. I tak jsme si ale stihli udělat krásnou procházku historickým centrem Telče, pobýt v zámeckých zahradách a chvilku se loudat klenutými podloubími náměstí. Amálka byla spokojená, nejvíc se jí líbily holčičky mažoretky a jejich vystoupení na náměstí a sama se nakrucovala v kočárku do rytmu hudby.
:)
Dnešní příspěvek ale nebude o našem předčasně ukončeném výletě, ale o krásných balerínkách španělské značky Pretty Ballerinas.



Jeden pár těhle krásných botiček bude dárkem od mých rodičů k mým blížícím se narozeninám.
Před chvilkou mi je předal kurýr a já jsem neodolala a hned růžovou krabičku otevřela. Musela jsem si je přeci vyzkoušet... 


 Zdá se, že se balerínky líbily i Amálce. :)



Balerínky jsou opravdu moc pohodlné, uvnitř jsou velmi měkoučké, skoro jak bačkůrky a vůbec nedřou. To mě moc mile překvapilo, jelikož většina balerínek úplně nejpohodlnější není.


Botky se šijí v rodinné firmě založené roku 1918 a dodnes jsou při jejich výrobě používány tradiční postupy. Všechny jsou šity nebo dokončovány ručně. 


Moje jsou ušité z bílé prošívané kůže, doplněné lemem a mašličkou z provázku v černé barvě a mají lakovanou černou špičku.






Zajímavostí je, že každý model balerínek Pretty Ballerinas je pojmenován po nějaké filmové nebo hudební ikoně.


Více o značce Pretty Ballerinas si můžete přečíst třeba ve článku paní Martiny, majitelky internetového obchodu Bella Rose, zde.

V Bella Rose mají nádherné modely a já doufám, že k mým klasickým černo-bílým přibude ještě i nějaká originální barevná kombinace.

Máte také rády balerínky? Jaké nejvíc?
Ještě by mě zajímalo, kde máte své botky uložené, milé dámy? Jednoduše všechny ve velkém botníku nebo máte ve speciální části šatny úhledně narovnané krabičky, kam vždy, když se vrátíte, vyčištěné botky opět uklidíte? Uklízíte na jaře zimní kozačky a na podzim letní sandálky a balerínky?
Anebo tohle zkrátka nijak neřešíte?

Napište mi, zajímá mě, jak to máte Vy... :)


Přeji krásný den!



Veronika



10 komentářů:

  1. Ahoj :) na to, že růžovou nemusím, jsou ty balerínky opravdu krásné, tiše závidím ;) já na jaře kozačky uklízím, protože mám hodně bot :D Šárka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárko, vítám Tě u sebe na blogu. Díky za Tvou návštěvu a komentář. Měj se krásně! Veronika :)

      Vymazat
  2. jsou pěkné :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Verunko, jsou nádherné ... Marki

    OdpovědětVymazat
  4. Není nad Pretty Balerinas!! Tyhle jsou navíc s Chanelovským twistem :-)
    A jako tip na krásné a pohodlné balerínky přidávám ty od Torry Burch ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Chanelovský twist se mi na nich právě zalíbil... budou myslím slušet šatům, společenským kalhotám i džínám. Na ty od Torry Burch už jsem (inspirovaná Tebou, Zdenko:)) taky koukala a jedním slovem nádhera! Krásné dny do slunné Provence z deštivé, i když taky krásné Vysočiny, Veronika. :)

      Vymazat
  5. Jsou nádherné!! ať se vám dobře nosí:))
    Hezký víkend,
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Péťo, děkuji a krásný víkend i Vám! Veronika :)

      Vymazat